Yargıtay'dan Enis Berberoğlu'nun itirazına ret

Yargıtay'dan Enis Berberoğlu'nun itirazına ret

Yargıtay, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'yasama dokunulmazlığı nedeniyle davanın durması' talebinin reddine yapılan itirazı reddetti.

Yargıtay'dan Enis Berberoğlu'nun itirazına ret
16px
24px
10.09.2018 16:26
ABONE OLgoogle

Yeniden milletvekili seçilen Berberoğlu hakkındaki davanın, yasama dokunulmazlığı nedeniyle durması yönündeki talebin reddine yapılan itiraz, Yargıtay 17. Ceza Dairesi tarafından kabul edilmedi.

Berberoğlu'nun tahliyesine karar verilmesi istemi ise Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce, dosyanın esas inceleme aşamasında daha sonra ele alınacak.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, durdurulan MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılan Berberoğlu hakkındaki davanın, 'yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle durması' talebini reddetmişti. Daire, Berberoğlu'nun tahliyesine karar verilmesi isteminin ise dosyanın esastan incelenmesi aşamasında ele alınmasını kararlaştırmıştı.

Dairenin kararına, Berberoğlu'nun avukatları itiraz etti. İtiraz, bir üst daireye gönderildi. İtirazı görüşen Yargıtay 17. Ceza Dairesi de Berberoğlu'nun, 'davanın durması' yönündeki talebini yerinde görmedi ve itirazı reddetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde