Yaptırımların tarihi belli oldu

Yaptırımların tarihi belli oldu

ABD’nin S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili Türkiye’ye yönelik yaptırımlarını önümüzdeki hafta sonu duyurmayı planladığı ileri sürüldü.

Yaptırımların tarihi belli oldu
16px
24px
14.07.2019 09:29
ABONE OLgoogle

Bloomberg’in bir kaynağa dayandırdığı haberde, ABD’nin S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili Türkiye’ye yönelik yaptırımlarını önümüzdeki hafta sonu duyurmayı planladığı ileri sürüldü.

Kaynağın aktardığı bilgiye göre, ABD yönetimi, "ABD’nin darbe girişiminden sorumlu olduğu yönündeki spekülasyonların alevlenmesinden kaçınmak" için pazartesi günü yapılacak 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlamalarının geçmesini beklemek istiyor.

Sputnik'in aktardığına göre, haberde ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibinin Türkiye’ye yönelik yaptırım paketini netleştirdiği bilgisine de yer verildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, S-400 hava savunma sistemlerinin ilk teslimatının gerçekleştiğini Cuma günü duyurmuştu.

BAKANLIK AÇIKLADI

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı ise, S-400 hava savunma sistemi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "S-400 hava savunma sistemi malzemelerini taşıyan beşinci uçak Mürted Haa Meydanı'na indi. Altıncı ve yedinci uçakların da bugün içerisinde inmesi planlanıyor" ifadesi kullanıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde