Yapı Kredi'nin sendikasyonunda dikkat çeken maliyet rakamı

Yapı Kredi'nin sendikasyonunda dikkat çeken maliyet rakamı

Yapı Kredi'nin sendikasyon anlaşması Moody's sonrası dış finansman maliyetlerine ilişkin somut işaretler sundu

Yapı Kredi'nin sendikasyonunda dikkat çeken maliyet rakamı
16px
24px
05.10.2016 13:00
ABONE OLgoogle

Yapı Kredi Bankası'nın açıkladığı sendikasyon kredisi anlaşması, Moody's'in not indirimi sonrasında Türkiye'nin dış finansman maliyetlerinin ne kadar artabileceğini gözler önüne serdi. 

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre kredinin toplam maliyeti Libor+ 110 baz puan ve Euribor +100 puan olarak gerçekleşti. 

Moody's'in not indiriminden önce benzer bir sendikasyon kredisini Türkiye İş Bankası, ABD Doları için Libor + 85 baz puan, Euro için ise Euribor + 75 baz puan maliyetle sağlamıştı. 

Dolayısıyla Yapı Kredi'nin yeni sendikasyon anlaşması İş Bankası'na kıyasla 25 baz puanlık bir ekstra maliyete işaret etti. 

Yapı Kredi'den KAP'a yapılan açıklamaya göre banka uluslararası bankalardan 233,50 milyon ABD Doları ve 817,25 milyon euro olmak üzere 367 gün vadeli iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi sağladı.

Kredi sözleşmesi, 14 ülkeden 33 bankanın katılımı ile 4 Ekim 2016 tarihinde imzalandı.

Dış ticaretin finansmanı amaçlı kullanılacak olan kredinin toplam maliyeti; Libor + 110 baz puan ve Euribor + 100 baz puan olarak gerçekleşti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde