Yapı Kredi'de neler oluyor?

Yapı Kredi'de neler oluyor?

Yapı Kredi'den hikayeyi değiştiren analist toplantısı, piyasanın gerisinde kalan hisseleri uçurdu

Yapı Kredi'de neler oluyor?
16px
24px
28.08.2017 09:17
ABONE OLgoogle

Borsa İstanbul'da bugün haber etkisiyle en çok yükselen ilk iki sıraya yerleşen Banvit ve Turcas izlenirken bu hisseleri Yapı ve Kredi Bankası takip ediyor.

Yapı Kredi, günün ilk işlemlerine yüzde 5'e yakın değer kazanırken bankacılık endeksi ise sadece yüzde 0,2 yukarıda. BIST100 de yüzde 0,3 yükseliyor.

Yapı Kredi'nin son dönemdeki hikayesine bakıldığında ise iskontolu kalan fiyatta şirket yönetiminin iyimser beklentileriyle alıcıları tetiklemesi öne çıkıyor.

ANALİST TOPLANTISI HİKAYEYİ DEĞİŞTİRDİ

Banka, 25 Ağustos'ta düzenlediği analist toplantısında gelecek 3-5 yıl içerisinde sektörün ortalama öz sermaye karlılığına ulaşmayı ve bu öz sermaye karlılığını aşmayı planladığını açıkladı.

Bunun için analistlerle paylaşılan planda iş modelinin yeniden dengelenmesi, verimlilik artışı, varlık kalitesi ve işletme sermayesine yönelik hedefler detaylandırıldı.

Toplantı ardından yaptıkları açıklamada, "Verimlilikte beklediğimizin ötesinde iyileşme, vadesiz mevduatın artan payı neticesinde fonlama maliyetlerinde kıyaslamalı düşüş ve daha iyi varlık kalitesi yönetiminin analist tahminlerinde yukarı yönlü revizyonlara neden olacağını düşünüyoruz" yorumuna yer veren TEB Yatırım analistleri geçen hafta Yapı Kredi hisseleri üzerine açtıkları ikili işlem de bugün hedefe ulaştı.

"ÇOK UCUZ" KALMIŞTI

4,38 TL/ 136 bin 25 TL'den açılan Yapı Kredi al, BIST30 Ekim vadeli sözleşme sat işlemi yüzde 7,1 getiriyle 4,75 TL, 137 bin 800 dengesinden kapatıldı.

Analistlerin taktiksel alıma geçmelerinin ardındaki sebep son bir ayda yüzde 7,5 endeks altı performansın getirdiği iskontoydu.

Zira, 22 Ağustos'ta fiyat 4,38 TL'yken 2018 tahmini F/K 5,6x ve PD/DD 0,6x ile emsallerine göre sırasıyla yüzde 7 ve yüzde 28 iskonto taşıyordu. 4,98 TL'ye kadar yükselen fiyatla Yapı Kredi bugün bu iskontoyu önemli ölçüde kapattı.

O tarihte TEB Yatırım, "Yapı Kredi piyasaya karşı 14 yılın en düşük seviyesinde işlem görüyor. YKBNK/BIST30 rasyosunun, yüzde 6,9 yükselerek 25 Temmuz kapanışına geri dönmesini bekliyoruz." demişti.

Rasyo, bugün 11 Temmuz seviyelerine kadar yükseldi.

BusinessHT

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde