Yandaşa ballı orman arazisi: Metrekaresi 1,6 kuruş

Yandaşa ballı orman arazisi: Metrekaresi 1,6 kuruş

İstanbul'da Anadolu yakasının son çamlık arazilerinden 34 hektarlık Gülensu Ormanı “mesire alanı” tek kişinin katıldığı ihaleyle metrekaresi 1,6 kuruştan 29 yıllığına kiralandı

Yandaşa ballı orman arazisi: Metrekaresi 1,6 kuruş
16px
24px
28.05.2015 09:00
ABONE OLgoogle
İstanbul Maltepe'de Başıbüyük-Gülensu Ormanı'nın 34 hektarlık bölümü Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleyle 'C tipi mesire alanı' olarak metrekaresi 1,6 kuruştan 29 yıllığına kiraya verildi.

Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlen ihaleye tek katılan Aksen Yatırım Organizasyon Turizm Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş oldu. Anadolu yakasının ana oksijen arterlerinden birisi olan ve 'Doğal Hava Koridoru' olarak adlandırılan 340 bin metre karelik 'Adalar manzaralı' yeşil orman, 340 bin metre karesi 161 bin liraya 29 yıllığına kiralandı.

Çevrecilerin “Kamu yararı gözetilmediği ve orman vasfının zaman içinde yok olacağı” gerekçesiyle itiraz ettiği 'C tipi yapılaşma' içinde otopark, lokanta, cafe, ibadethane ile yöresel pazar ve alış veriş alanları gibi yapılaşmalara olanak sağlayacak.

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI

Başıbüyük-Gülensu Ormanı'nı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2012 yılında yayınladığı kararname ile Türkiye genelinde 'ticari kullanımlara' açılan yüzlerce yeşil alandan biri. Aynı bölge için geçen yıl yapılan 267 bin liralık açık artırma 'katılım şartları ve yeterlilik kriterlerindeki eksiklikler' nedeniyle iptal edildi.

3 Mart 2015 günü yapılan son ihaleye tek firma katıldı. Muhammen bedel olarak 160 bin liradan açılan ihale, 161 bin lira’dan bitti. İhaleyi kazanan Aksen Yatırım A.Ş'nin daha önce herhangi bir ticari faaliyeti bulunmuyor. Kayıtlara göre 100 bin lira sermayeli tek kişilik anonim şirket Zafer Tırınk adına kayıtlı. Ancak Haliç Kongre Merkezi İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletme Müdürü Aytekin Karahan'ın şirketin gizli ortağı olduğu ileri sürülüyor.

İHALE SÜRECİ ŞEFFAF DEĞİL'

Çevreciler “şirketin gizli ortağı olduğu” ifade edilen Karahan, ihalenin bitmesinden sonra proje için eylem kararı alan “Başıbüyük” sakinlerine kendisini projenin ortağı olarak tanıttı. Haliç Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Karahan Yurt'a “Tırınk'ı tanımadığını ve şirketin ortağı olmadığını” söyledi. Konuyla ilgili konuşmak istemediğini kaydeden Karahan Başıbüyük sakinlerine kendisini neden projenin ortağı olarak tanıttığı sorusuna ise “yanlış anlaşıldı” yanıtını verdi.

GÜVENLİK KAYITLARI 'ELEVERDİ'

Aksen Yatrım A.Ş'nin patronu Tırınk'ı “tanımıyorum” diyen Karahan Tırınk'la sosyal medya hesaparında birbirlerini takip ediyorlar. Aralarındaki ilişki bununla da sınırlı değil. Projenin “gizli ortağı” olduğu iddia edilen Karahan'la şirketin tek sahibi olarak gözüken Tırınk, şirketin ticari sicil kayıtlarında adres olarak verilen Üsküdar Acıbadem'deki Akasya Evrerinde B2 Blok 25/3 numaradaki aynı ofisi paylaşıyorlar.

Üstelik Karahan ve Tırınk'ın sosyal medya hesaplarında da birbirlerini az sayıdaki takipçisi durumundalar.
Hakan Akpınar/Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde