Yandaş medyada DigiTürk kavgası: Ethem Sancak ile Kanal 7 birbirine girdi

Yandaş medyada DigiTürk kavgası: Ethem Sancak ile Kanal 7 birbirine girdi

Sancak Grubu ile Kanal 7 arasında Digitürk sıralaması yüzünden kavga çıktı.

Yandaş medyada DigiTürk kavgası: Ethem Sancak ile Kanal 7 birbirine girdi
16px
24px
07.02.2016 20:42
ABONE OLgoogle
AKP’nin yandaşı Kanal 7 grubu ile Ethem Sancak’ın sahibi olduğu medya grubu birbirine düştü. Digitürk yayın platformunda TV8’den boşalan 29. sıraya Kanal 7 yerine Sancak’a ait 360 TV’nin taşınması kavgaya neden oldu.

Kanal 7 grubu Ethem Sancak’ı “Digitürk’e baskı yapmakla” suçluyor…

SIRALAMA KAVGASI

Turkuvaz Medya Grubu CEO’su Serhat Albayrak’a yakın isimlerden biri olan Ümit Önal’ın genel müdürlüğüne atandığı Digitürk’ün aldığı bu karar sonrası ortalık karıştı. Ethem Sancak’ın Kanal 7’ye attığı “Digitürk golü” üzerine başlayan kavga reklam payı iddialarını içine alarak büyüdü.

haber YAPTILAR

Kanal 7 grubuna ait internet sitesi yaşanan gelişmeyi, “TMSF ve Sancak’tan Kanal8’ye Digitürk operasyonu” olarak kamuoyuna yansıttı.

REKLAM RANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Ona, anam, babam ve çocuklarım kurban olsun” diyen Ethem Sancak’ın reklam veren kamu kuruluşlarına benzer baskılar yaparak Kanal 7 ve Ülke TV’ye ayrılan reklam paylarını da haksız bir şekilde kendi grubuna aktardığı iddialar arasında.

SANCAK BASKI YAPTI

Haber 7 internet sitesinde, “TMSF ve Sancak’tan Kanal 7’ye Digitürk operasyonu” başlığı ile yayınlanan haberde, Digitürk kanal sıralamasında boşalan 28.sıraya 34. sıradaki Kanal 7’nin çekilmesi talebinin Ethem Sancak tarafından “baskıyla” durdurulduğu ifade edildi.

Yandaş medyayı karşı karşıya getiren olay habere aynen şöyle yansıdı:

“Kanal 7 Medya Grubu, Kanaltürk TV’nin Digitürk Yayın Platformu’ndan çıkarılması sonrası TMSF yönetimine başvurarak boşalan sıraya Kanal 7’nin alınması için talepte bulunmuştu. Talep sonrası Digitürk yönetimi 28’inci sıraya daha fazla izlenmesi olan TV8’nin alınacağı, TV8’den boşalan 29’uncu sıraya ise Kanal7’nin taşınacağını açıklamıştı. Hatta, Digitürk söz konusu talebin kabul edildiğini 31 Ocak 2016 Pazar günü Kanal7’nin 29’uncu sıraya taşınacağı kanal yönetimine de şifai olarak bildirmişti. Verilen bu sözlere rağmen Ethem Sancak, sürpriz bir hamle yaparak paraşütle iner gibi kendi kanalını ön sıralara aldırdı. Sancak’ın baskısı sonrası Kanal7, 34’üncü sıradaki yerinde kalırken, Sancak Grubu’na ait reyting ölçümlerinde bile yapılmayan 360 TV, 29’uncu sıraya taşındı. TMSF’yi baskıyla boyun eğdiren Ethem Sancak, kendisine ait Kanal 360’ı haksız bir şekilde ulusal TV kanallarının bulunduğu sıralara taşıttı. TMSF yetkililerini arayan Ethem Sancak’ın, “29’uncu sıraya Kanal7’yi almayacaksınız. Kanal7 yerinde kalacak. 29’uncu sıraya 360 TV’yi alacaksınız” dediği öğrenildi. TMSF yetkililerinin, “sizin kanalınız 360’ı Kanal7’den boşalan 34’üncü sıraya alalım” teklifini de reddeden Sancak, TMSF’yi büyük bir yanlışa sürükledi”

HAKSIZ UYGULAMA

Bu haksız uygulamanın giderilmesi ile ilgili her türlü başvuruyu yapacaklarını ifade eden Kanal 7 Medya Grubu yetkilileri, TMSF ve Digitürk yetkililerinden bu haksızlığı derhal düzeltmelerini istedi.

BAŞKAN SESSİZ

TMSF’den şu ana kadar herhangi bir açıklama ve düzeltme hamlesi gelmedi. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün ise sessizliğini koruduğu belirtilerek, “Kendisine baskı yapılıp-yapılmadığına dair bir görüş beyan etmedi. Kanal 7 Grubu, TMSF Başkanı’ndan söz verdiği halde neden böyle bir uygulamaya gittiğinin ve bu yapılan yanlışın ne zaman düzeltileceğinin cevabını bekliyor” diye soruldu.
Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde