Yandaş atamalar hız kesmiyor: Adını söyleyen müdür oldu

Yandaş atamalar hız kesmiyor: Adını söyleyen müdür oldu

TÜRGEV’e ‘kupon arazileri’ toplamakla görevli olduğu öne sürülen ve seçimlerden hemen önce Kredi ve Yurtlar Kurumu’na genel müdür olarak atanan Sinan Aksu, yandaş isimleri yurt müdürü olarak atıyor.

Yandaş atamalar hız kesmiyor: Adını söyleyen müdür oldu
16px
24px
24.06.2015 07:10
ABONE OLgoogle
AKP’nin devlette kadrolaşma çalışmaları son hızla devam ediyor. Meclise gönderilen fezlekelerde TÜRGEV’e ‘kupon arazileri’ toplamakla görevli olduğu öne sürülen ve seçimlerden hemen önce Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) genel müdür olarak atanan Sinan Aksu kadrolaşma çalışmalarını tamamlamak için belirlenen yandaş isimleri yurt müdürü olarak atıyor.

TARAF seçimlerden önce gerçekleştirilen yandaş yurt müdürü atamalarını haber yapmıştı. Ancak hukuksuz atamaların seçimden sonra da artarak devam ettiği ortaya çıktı. Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk kaçak atamalara tepki göstererek “Kendilerini padişah zannediyorlar ama hukuksuz atamaların peşini bırakmayacağız. Hepsi yargıdan dönecek” dedi.

ADINI SÖYLEYEN MÜDÜR OLDU

Yandaş yurt müdürü atamaları şu şekilde gerçekleştiriliyor: Normalde alınacak kişi sayısı ve başvuru şartları ilan edilen yurt müdürlüğü mülakatlarının duyurusu yapılmıyor yalnızca yandaş isimlere telefonla hangi gün nerede olacakları haber veriliyor.

Bu şekilde mülakatlarda sadece yandaşların olması sağlanıyor. Yapılan sözde mülakatlarda ise yandaşlara soru olarak yalnızca ad ve soyadları soruluyor ve bunu söyleyen kişi mülakattan geçmiş sayılıyor. Sözde mülakatlar için Kayseri’den yandaş isimlerin çağrıldığı ve müdürlük atamalarının yapıldığı öğrenildi.

Yargı kararlarına göre duyuru yapılmadan gerçekleştirilen mülakatlar ve sonuçları geçersiz sayılıyor, ayrıca yine yargı kararlarına göre atamaların yalnızca sözlü mülakatla değil, sözlü ve yazılı sınav sonuçlarının ortalamasının alınarak gerçekleştirilmesi gerekiyor.

EL ALTINDAN MÜLAKAT SUÇ

Koncuk KYK’ daki yandaş müdür atamalarına tepki göstererek “Hiçbir şarta dayanmaksızın kendi istedikleri adamları yurt müdürü olarak atıyorlar. Sinan Aksu bu yaptığının yanına kalacağını düşünmesin. Bunları yargıya götüreceğiz iptal edilecek tüm bu hukuksuz atamalar. Boşuna heveslenmesinler o makamlarda onları oturtmayız. El altından mülakat yapılması alenen suçtur. Bu isimler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Sümeyra Tansel/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde