Yalova Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu

Yalova Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu

CHP'li Yalova Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında başkan yardımcısı Halit Güleç'in makam odasında arama yapıldı. Güleç gözaltına alındı.

Yalova Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu
16px
24px
10.02.2020 18:36
ABONE OLgoogle

CHP'li Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in, yolsuzluk soruşturması kapsamında makam odası arandı. Güleç, "yolsuzluk soruşturması" kapsamında gözaltına alındı. Güleç ile birlikte 3 kişi daha gözaltına alındı.

Yalova Belediyesi Vefa Salman yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolduğu belirtilen muhasebe çalışanı Reşat Elgin hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

Sabah gazetesinde iki gün önce yer alan bir haberde Başkan Yardımcısı Güleç'in, Elgin'in parayı zimmetine geçirdiğinden haberdar olduğu ileri sürülmüştü. Yalova Belediyesi'nde 20 milyonluk muhasebeci vurgunu

Edinilen bilgiye göre, Yalova Belediyesi Muhasebe Servisi personellerinden Reşat Elgin, birkaç gün boyunca hiçbir gerekçe göstermeyerek işe gelmedi ve telefonları açmadı. Bunun üzerine yapılan araştırmada şahsın belediyeye ait 20 milyon TL parayı zimmetine geçirdiği tespit edildi. Belediye ekipleri Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Milyonlarca lirayı zimmetine geçiren muhasebeci 1 milyona villa almış

Arama başlatan emniyet ekipleri şüpheli Reşat Elgin'i Denizli'de yakalayarak gözaltına aldı.

Belediye binasına baskın

Savcılıkta ve emniyette devam eden işlemlerin ardından bugün bir gelişme yaşandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Yalova Belediye binasına baskın yaptı. Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in odasında arama yapan ekipler, başkan yardımcısının bilgisayarlarına da el koyarak Halit Güleç'i gözaltına aldı. Yalova Belediyesi'nde 20 Milyonluk vurgun yapan muhasebeci nerede yakalandı?

Ayrıca daha sonra, Güleç'in şoförü B.E. ile sekreteri B.T. ve para aktarıldığı iddia edilen paravan şirket sahibi müteahhit B.B de gözaltına alındı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde