Yalçın Küçük tutuklandı

Yalçın Küçük tutuklandı

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Küçük, cezaevinde.

Yalçın Küçük tutuklandı
16px
24px
12.01.2009 08:08
ABONE OLgoogle

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Yalçın Küçük, dün gece geç saatlerde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Küçük'ün emniyetteki sorgusunun 20 saat sürdüğü öğrenildi. Küçük'e 1998'den önceki faaliyetlerinin sorulduğu belirtildi. 4 kez Türk vatandaşı olup olmadığı sorulan Küçük'ün, yazılarında Kürtleri övücü ifadeler kullandığı, Atatürk'e hakaret ettiği iddialarına da yanıt verdiği belirtildi. Küçük'ün Doğu Perinçek'le 1979'dan itibaren, İlhan Selçuk'la da 20 yıldır yüz yüze görüşmediğini söylediği kaydedildi.

Alkışklarla Metris Cezaevi'ne gitti
 
"Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Metris Cezaevi'ne konuldu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden yargıç ve savcıların kullandığı kapı dan çıkarılan Yalçın Küçük, sivil bir polis aracıyla 4 polis eşliğinde Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Küçük, adliyeden ayrıldığı sırada bir grup tutuklanma kararını alkışlarla protesto ederken, Küçük'ün de bu kişilere el salladığı görüldü.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde