Yahudilerden Gül'e barış için teşekkür

Yahudilerden Gül'e barış için teşekkür

Ortodoks Yahudiler, New York'taki Türk Evi'ne girişi sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e dünya ve bölge barışına katkılarından dolayı plaket verdi.

Yahudilerden Gül'e barış için teşekkür
16px
24px
21.09.2010 20:04
ABONE OLgoogle

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü.
New York'ta 65. Dönem BM Genel Kurulu genel görüşmeleri çerçevesinde temaslarını sürdüren Gül, Genel Sekreter Ban'la BM'deki ofisinde bir araya geldi.

Ban, Gül'ü ofisinin kapısının önünde karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ve Ban görüşmenin başında el sıkıştılar ve gazetecilere bir süre poz verdiler.

Başında sadece görüntü alınmasına izin verilen görüşmeye Türk tarafından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, BM tarafından da Genel Sekreterin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe, baş danışmanlarından Kim Won Soo ve diğer yetkililer katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül ile Genel Sekreter Ban, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliğinde geçen cumartesi gecesi düzenlenen özel yemekte de bir araya gelmişlerdi.

BARIŞA KATKI VEREN GÜL'E PLAKET

Ortodoks Yahudiler, New York'taki Türk Evi'ne girişi sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e dünya ve bölge barışına katkılarından dolayı plaket verdi.

Gül ile bir süre sohbet eden ve politik herhangi bir gruba bağlı olmadıklarını söyleyen grubun temsilcisi Haham Dovid Weiss, "Biz Siyonizm'e karşıyız, tüm kalbimizle dünyaya barış gelmesi için dua ediyoruz. Buraya Cumhurbaşkanı Gül'e saygılarımızı ve dostluğumuzu sunmaya geldik. Türkiye Cumhuriyeti'ne dünya barışına verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz bölgede Filistin ve İsraillerin yeniden bir arada barış içinde yaşayacağına inanıyoruz" dedi.

Ortodoks Yahudi grubunun temsilcisi Weiss, Cumhurbaşkanı Gül'e dedelerinin mezarlarının Türkiye'de olduğunu anlatarak, mezarların halen iyi korunduklarına dair fotoğrafları gösterdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde