Yağlar yerine paralar yandı! Jatomi 1 saatte kaçtı

Yağlar yerine paralar yandı! Jatomi 1 saatte kaçtı

İstanbul’da 8 şubesi olan Türkiye’nin en büyük fitness merkezlerinden 40 bin üyeli ‘Jatomi’ iflas için mahkemeye başvurdu. Dün spor yapmaya gidenler kapıları kilitli görünce şaşkına döndü...

Yağlar yerine paralar yandı! Jatomi 1 saatte kaçtı
16px
24px
01.06.2016 07:45
ABONE OLgoogle
Türkiye’de 5 yıldır faaliyet gösteren ve İstanbul’da 8 büyük şubesi ve 40 bin üyesi bulunan Jatomi Pure Fitness iflas için mahkemeye başvuracağını duyurdu. Binlerce vatandaş dün spor yapmaya gittikleri salonları kilitli görünce şaşkına döndü.
 
Yıllık ödenen paralar uçtu
 
Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Endonezya ve Malezya gibi 60 ülkede spor kulübü bulunan Jatomi Pure Fitness dün itibariyle Türkiye’de bulunan spor salonlarının iflasını duyurdu.

İstanbul’da Nişantaşı, Bellevue Residence, Mecidiyeköy Trump Towers, Astoria, Forum İstanbul, Marmara Forum gibi alışveriş merkezlerindeki Jatomi şubelerinin aniden kapatılması sosyal medyada büyük tepki topladı.

Jatomi yönetimi, çalışanlarına gönderdiği yazılarda maaşları da ödemeyeceklerini bildirdi, ‘Merkezleri kapatıp gidin’ talimatı verdi. Cuma gününe kadar üye kabul edip para tahsil eden, Jatomi’nin yüzde 50 indirim yaparak çok sayıda yeni kayıt aldığı öğrenildi.

Ancak merkezin kapılarına kilit vurmasıyla 1 yıllık üyelik yaptıranların paraları yandı.

ÜYELİK PARALARININ NE YAPILACAĞI MERAK EDİLİYOR

İnternet üzerinden en fazla dile getirilen konulardan biri de üyelerin paralarını nasıl geri alacakları oldu. 

İNTERNET SİTESİNİ DE KAPATTILAR

Jatomi Fitness'ın internet sitesine girmek isteyenler ise "Site bakımda" açıklamasıyla karşılaşıyor ve herhangi bir ulaşım bulunmuyor. 

Facebook'ta açılan Jatomi Mağdurları adlı sayfada salonların kapanmasına yönelik olduğu iddia edilen fotoğraflar da paylaşıldı.

JATOMİ MERKEZİ İÇİN İRTİBAT BİLGİLERİ

Jatomi Pure Fitness'in kapılarına kilit vurulduğu için binlerce üye mağdur oldu. Hiç kimseye ulaşılamıyor.  İşte Jatomi Pure Fitness'in merkez bilgileri...




İFLAS AÇIKLAMASI

Konuya yönelik şu ana kadar şirketten resmi herhangi bir açıklama yapılmasa da konuyla ilgili haberlerde şirketin çalışanlarına şu mesajı gönderdiği ifade ediliyor:

“Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Endonezya ve Malezya’da 60’ın üzerinde spor kulubü bulunan “Jatomi Fitnes & Spa” organizasyonunun bir parçası olarak 16.05.2011 tarihinde Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan şirketimiz gösterilen tüm çabalara rağmen hedeflenen başarıya ulaşamamıştır. Alınan önlemler ve gerçekleştirilen tasarruflar ile maliyet artışının önüne geçilmek istenmiş ise de maliyetlerin artarak devam etmesi Türkiye’deki yapılanmayı diğer şirketlerimiz içerisinde zarar eden ülke pozisyonuna sokmuştur. Sonuç olarak zararın katlanarak büyümesini önlemek amacıyla Türkiye’deki faaliyetlerimize son verilmesi ve şirketin içindeki iflas durumunun yetkili mahkemeye bildirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu doğrultuda şirketimiz faaliyetlerinin yarın itibarıyla sonlandırılacağı ve kulüplerin kapatılacağı hususlarını bilgilerinize sunarız. Yasal haklarınız bakımından hukuki süreci yakından takip etmenizi ve iflas idaresine bu kapsamda gereken başvuruda bulunmanızı rica ederiz. ”
 
Sosyal medyada tepki yağdı...
 
erkammisir: Yarın havuz açılıyordu bütün gün onun hayalini kurmuştum...
 
AycanKoptur: 30 Mart’ta kayit oldugumuz Jatomi Fitness, bugun iflas etmis... Hayatin bana karsi durusu...
 
SerminTerzi: Jatomi iflasını isteyip şubelerini kapatmış. Olan yıllık üyelere oldu
 
hediyeercan: Spora gitmeyi biraktim Jatomi iflas etmis..
 
TrexElGoxel: Jatomi Spor Salonlarının kapanması nedir arkadaş bu nasıl bir rezillik milleti dolandırdılar.
 
mehmetözduran: 40 bin üyeli jatomi fitness bu aksam kapattı. Binlerce üye pert
 
erenkoca: JATOMİ iflas etmiş benim paralar yandı.derece kusurlu

Jatomi Türkiye'de iflas kararı aldı
Jatomi Türkiye'de iflas kararı aldı
Jatomi Türkiye'de iflas kararı aldı
Jatomi Türkiye'de iflas kararı aldı


 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde