Yağışlı havalar giyimde indirim rüzgarı getirdi

Yağışlı havalar giyimde indirim rüzgarı getirdi

Yaz sezonunda umduklarını bulamayan giyim sektörü, durgunluğu aşmak için her yıl ağustos ayında başlattıkları ''yaz indirimi''ni temmuz ayına çekti.

Yağışlı havalar giyimde indirim rüzgarı getirdi
16px
24px
04.07.2010 22:43
ABONE OLgoogle

Yaz sezonunu durgun geçiren giyim sektörü, piyasayı hareketlendirmek için indirimi erken başlattı. İndirim yarışına giren firmalar, erkek giyimlerde yüzde 60'a, kadın ve çocuk giyimlerde ise yüzde 50'ye varan indirimler uygulamaya başladı. 

     Ayakkabıda da yüzde 50'ye varan indirim uygulanırken, kredi kartına 8 aya varan taksit imkanları sunuluyor. 

     Erkek giyim firmalarından Kiğılı, yazlık ürünlerde yüzde 60'a varan indirim uygulamaya başladı. Takım elbise fiyatları 199, mont 79, gömlek ise 29, tişört 19 liradan başlıyor. Pantolonlarda ''3 al bir öde'' kampanyası yapılıyor. Mağaza kredi kartına 7 aya varan taksit imkanı sunuyor.
     Colins erkek ve bayan tüm ürünlerde yüzde 50'ye varan indirime giderken kredi kartına 10 aya varan taksit imkanı sağlıyor. 

     Erkek, kadın ve çocuk giysileri satan Zara ise tüm ürünlerde yüzde 50'ye varan indirime gitti.
     Kadın giyim firmalarından Herry ise tüm kıyafetlerde yüzde 50 indirim başlatırken, kredi kartına 8 ay taksit yapıyor. Fabrika mağazası da erkek ve bayan tüm giysilerde yüzde 50 indirim yaptı. Mağaza, kredi kartına 4 ay taksit sunuyor. Tüm ürünlerinde yüzde 50 indirim yapan İpekyol ise tüketiciye 8 ay taksit imkanı sağlıyor. 
     
     AYAKKABIDA İNDİRİM

     
     Erkek ve kadın ayakkabı firmalarından Kemal Tanca, bütün ürünlerine yüzde 50 indirim uyguluyor. Firma kredi kartına 5 aya kadar taksit imkanı sunuyor. 

     Hotiç ise erkek ve kadın ayakkabılarında yüzde 40 ile 50'ye varan indirimler yapıyor. Firma 100 lira üzerindeki alışverişlerde kredi kartına 6 ay taksit seçeneği sunuyor. 

     Ayakkabı dünyası da erkek, kadın ve çocuk ayakkabılarında yüzde 50'ye varan indirimler uyguluyor. Mağazada kredi kartına 6 ay taksit yapılıyor. 

     Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey, bu yıl mayıs ve haziran aylarının yağışlı ve serin geçmesi nedeniyle giyim sektöründe umulan satışların yapılamadığını söyledi. 

     Ürünlerin satılabilme süresi kısaldığından, ellerindeki ürünleri bir an önce satmak isteyen firmaların indirimi erkene almak durumunda kaldığını belirten Bozbey, şöyle konuştu: 

     ''Yazlık ürünlerin satışı nisan ayında başlayıp eylül ayında tamamlanırdı. Bu 5 aylık sürede yazlık ürünler, daha çok mayıs ve haziran aylarında satılırdı. Son 1,5 ay içerisinde ise indirimler yapılırdı. Ancak, bu dönem böyle olmadı. Mayıs ve haziran ayları yağışlı ve serin geçince sektör yeterli ciroyu elde edemedi. Sezonun bitmesine de 3 ay kalınca, normalde ağustos ve eylülde başlatılan indirimler temmuz ayına çekildi. Bu durum tüketicinin lehine.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde