Yabancıya ‘pabuç’ bırakmayacaktı ama dayanamadı!

Yabancıya ‘pabuç’ bırakmayacaktı ama dayanamadı!

Yabancılarla rekabet konusunda çarpıcı değerlendirmeler yapmış ve “Yabancıya pabuç bırakmayız” demişti. Ancak..

Yabancıya ‘pabuç’ bırakmayacaktı ama dayanamadı!
16px
24px
23.12.2011 12:21
ABONE OLgoogle

Ziylan Grubu, ayakkabıcılık sektörünün liderlerinden. Bünyesinde FLO, Kinetix ve Polaris gibi marka ve mağazaları bulunduruyor. İlk ayakkabı mağazasını 2001 yılında açan Ziylan, bugün 104’ü FLO, 100’ü de Polaris olmak üzere 204 mağazaya ulaşmış durumda. Grup, bu yıl sonu için hedeflediği 850 milyon TL’lik ciroyu da yakaladı.

Ziylan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, eylül ayında yaptığı basın toplantısında ciddi hedefler açıklamış ve “2015 yılında 1.5 milyar ciro ve 415 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” demişti. Ziylan, şu anda 4 bin 100 kişinin çalıştığı grubun 2015’e kadar 2 bin 500 kişilik yeni istihdam yaratmayı amaçladığını da vurgulamıştı. Yabancılarla rekabet konusunda ise çarpıcı değerlendirmeler yapmış ve “Yabancıya pabuç bırakmayız” demişti.

Şimdi ise Mehmet Ziylan’ın yabancı fonlarla “pabuç” pazarlığı yaptığını öğrendik. FLO Mağazaları’nın yüzde 49’u için Katar ve Hollandalı iki fonla görüşüyormuş. Kendisini aradığımızda görüşmeleri doğrulayan Mehmet Ziylan, “Şu anda pazarlık aşamasındayız. Henüz el sıkışmadık. Görüşmelerimiz sürüyor. İki fon şirketiyle görüşüyoruz. Biri Ortadoğu sermayesini yöneten ve Türkiye’de bulunan bir fon şirketi. Diğeri ise Avrupa’dan. Şu aşamada isim vermem doğru olmaz. Ama görüşmeler yakın zamanda sonuçlanır. Şirketin yüzde 49’unu satmak için görüşüyoruz” diyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde