Yabancıların Türkiye'de yatırım iştahı artıyor

Yabancıların Türkiye'de yatırım iştahı artıyor

Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'de çok ciddi bir büyüme potansiyeli bulunduğunu belirterek, ''Hem yurt içinde hem de yurt dışındaki yatırımcıların Türkiye'ye yönelik yatırım iştahları artmaktadır'' dedi.

Yabancıların Türkiye'de yatırım iştahı artıyor
16px
24px
02.11.2010 11:29
ABONE OLgoogle

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'de çok ciddi bir büyüme potansiyeli bulunduğunu belirterek, ''Hem yurt içinde hem de yurt dışındaki yatırımcıların Türkiye'ye yönelik yatırım iştahları artmaktadır'' dedi. 

     Ayn zamanda Lüksemburg Fahri Konsolosu da olan Dinçer, İMKB'de, Lüksemburg ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan ''Lüksemburg ve Türkiye Arasında Finansal İşbirliği Olanakları'' başlıklı seminerde yaptığı konuşmada, çok önemli bir dönemden geçildiğini söyledi. 

     Dünyanın çok önemli değişimlere sahne olduğunu belirten Dinçer, ''Kurallar değişiyor. Finans piyasalarına yönelik kurallar yeniden tayin ediliyor. Artık dünyanın rezerv döviz cinsi olan dolar üzerindeki baskılar artıyor ve ekonomik güç dengeleri değişiyor'' dedi. 

     Değişime paralel olarak Türkiye'nin güçlendiğini ifade eden Dinçer, Türkiye ekonomisinin son derece güçlü ve sağlıklı, Türkiye'nin, ekonomisi itibariyle son derece özgün bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Dinçer, Türkiye'deki bankaların sermaye yapılarının çok kuvvetli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

     ''Türkiye'de hem özel kurumlar hem de hanelerin kredi kullanma düzeyleri çok yüksek seviyelere çıkmamıştır ve Türkiye'de faiz oranları düşük seyretmektedir. Tüm bu unsurlar itibariyle Türkiye'de çok ciddi bir büyüme potansiyeli ve çok da büyük bir yatırım iştahı bulunmaktadır. Hem yurt içinde hem de yurt dışındaki yatırımcıların Türkiye'ye yönelik yatırım iştahları artmaktadır. Bundan böyle son derece dinamik, girişimcilik ruhunun ağır bastığı bir Türkiye'de yaşıyor olacağız.''
     Lüksemburg'dan öğrenilecek çok şey bulunduğunu ifade eden Dinçer, iki ülkenin birbirinden edinebileceği dersler olduğunu düşündüğünü, iki ülkenin özellikle finans ve sermaye piyasaları itibariyle birbirini tamamlar nitelikte gördüğünü söyledi. 
     
     ''BÖLGESEL BORSA''
     
     İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da, İstanbul Finans Merkezi Projesi'ne ilişkin eylem planının hazırlandığını hatırlatarak, İMKB'nin bu oluşumun belkemiği, omurgası niteliğinde olduğunu, bu konuda çok ciddi hazırlıklar yaptıklarını söyledi.
     Erkan, bölgesel borsa olma yolunda çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, sınır ötesi işlemlere yönelik çok ciddi imkanlar bulunduğunu kaydetti.
     Lüksemburg'un dünyanın en önemli finans merkezleri arasında yer aldığını ve binlerce yatırım fonuna ev sahipliği yaptığını bildiren Erkan, bu ülkeden öğrenilecek çok şey olduğunu söyledi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde