Yabancılara satılacağı söylenen mega projelerde mega sessizlik

Yabancılara satılacağı söylenen mega projelerde mega sessizlik

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı'nın satılacağı iddiaları dillendirilirken dev şirketler sessizliğini koruyor. Satış sürecinde olduğu ifade edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde özel sektörün lehine ödeme koşulları değiştiriliyor.

Yabancılara satılacağı söylenen mega projelerde mega sessizlik
16px
24px
28.05.2019 10:14
ABONE OLgoogle

İtalyan ortak Astaldi’nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki paylarını satmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Astaldi tarafı konu ile ilgili sessizliğini koruyor.

30 milyar euroluk dev şirketin dünyada yürüttüğü diğer başka işlerde de sıkıntılı olduğu konuşulurken uzun süredir şirketin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerini Çin devletine satacağı iddia ediliyordu. Dev iddia: İstanbul Yeni Havalimanı satılıyor mu?

ÇİN KONUŞUYOR

Çin tarafı konu hakkında sessiz değil. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang geçen hafta yaptığı açıklamada köprüye olan ilgilerini açıkça ifade etmişti. İtalyan Astaldi’nin Kurumsal İletişim Sorumlusu Alessandra Onorati, sozcu.com.tr'ye konu hakkında Astaldi'nin bir görüş belirtmeyeceğini söyledi.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ’DE YENİ ÖDEME MODELİ

Üçüncü köprüde bu muamma sürerken hazine garantisi ödemesi için yeni bir çalışma olduğu ortaya çıktı. Buna göre devlet hazine garantisi ödemelerini sadece yılın başında belirlenen kur ile değil, 6 ayda bir belirlenen kur ile ödeyecek. Yani 1 Ocak – 31 Haziran için yapılacak ödeme 1 Temmuz – 31 Aralık'ta da kurun yeni seviyesi ile yapılacak.

Bu düzenlemenin köprüyü hali hazırda işleten Astaldi ve IC İçdaş'ı bir nebze rahatlatacağı ortada. Fakat köprüde pay satın alacak yeni bir oluşum olduğu ifade edilirken yeni bir hesap yöntemi ortaya çıkması da dikkat çekti. İşletmeci şirket başvurdu...Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kur zammı

HAVALİMANI İÇİN DE BÜYÜK SESSİZLİK VAR 

Öte yandan Bloomberg geçen hafta üçüncü havalimanı'nın da satış için görüşmeler yürütüldüğünü açıklamıştı. Haberde havalimanı ile ilgilendiği belirtilen firmalar sessizliğini koruyor.

İspanyol Ferroval sorulara yanıt vermedi. TAV yetkilileri de konuyla ilgili yorum yapmadı. Söz konusu şirketler geçen hafta da sessizliklerini korumuşlardı.

İstanbul Havalimanı'nın mevcut işletmecisi İGA konuyla ilgili olarak yorum yapmıyor. Mega projelerdeki büyük sessizlik dikkat çekiyor. (Sözcü)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde