Yabancı turist sayısında tarihin en büyük düşüşü

Yabancı turist sayısında tarihin en büyük düşüşü

Türkiye'ye gelen turist sayısı Haziran'da yüzde 40.86 ile veri tarihinin en sert düşüşünü kaydetti. İlk 6 ayda turist sayısı yüzde 28 azaldı.

Yabancı turist sayısında tarihin en büyük düşüşü
16px
24px
28.07.2016 11:00
ABONE OLgoogle
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'ye giriş yapan yabancı ziyaretçi sayısı Haziran'da bir önceki yıla göre yüzde 40.9 azaldı

Türkiye'ye gelen turist sayısı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40.86 düşüşle 2.44 milyon kişiye geriledi. Böylece 1994'ten beri açıklanan veri tarihinin en büyük düşüşü kaydetti.

6 AYDA 11 MİLYON KİŞİ GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre, yılın ilk 6 ayında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 27.9 düşerek 10.74 milyon kişi oldu.

RUS TURİSTLERDE YÜZDE 93 DÜŞÜŞ

Uçak düşürme krizinin ardından Haziran ayında Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 93 düşüş gösterirken yılın ilk yarısı itibarıyla düşüş yüzde 87.4 oldu.

TEMMUZ'DA TOPARLANMA OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, haziran sonunda uçak krizinin ardından ilk kez telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin ardından iki ülke arasında normalleşme süreci başladı. Temmuz ayından itibaren Rusya'dan gelen turist sayısında toparlanma bekleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde