YSS Köprüsü'nin İtalyan ortağı için mahkeme kararı

YSS Köprüsü'nin İtalyan ortağı için mahkeme kararı

İtalyan inşaat şirketi Astaldi, mahkemenin alacaklılardan korunma anlaşması başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

YSS Köprüsü'nin İtalyan ortağı için mahkeme kararı
16px
24px
19.10.2018 05:24
ABONE OLgoogle

Astaldi Türkiye'de üçüncü boğaz köprüsündeki payını satmak için yürüttüğü müzakerelerin gecikmesi üzerine Eylül ayında borçlarını yeniden yapılandırırken, faaliyetine devam edebilmek için alacaklılardan koruma sağlaması için mahkemeye başvurmuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi, yaptığı açıklamada, "Roma mahkemesi şirketin alacaklılardan korunması prosedürünü kabul etti" dedi. Açıklamaya göre mahkeme Astaldi'nin alacaklılarıyla vardığı anlaşmaya dayanan nihai bir borç yapılandırma planını en geç 16 Aralık tarihine kadar sunmasını istedi.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NÜN İTALYAN ORTAĞI KONKORDATO İLAN ETTİ

İtalya'nın, 10,500'den fazla çalışanı ile önde gelen inşaat şirketlerinden olan Astaldi likiditesini artırmak ve Haziran sonu itibariyle 1.9 milyar euro olan borcunu azaltmak için Türkiye'deki üçüncü boğaz köprüsünde sahip olduğu yüzde 33.3 payını satmayı bekliyordu fakat TL'de yaşanan düşüş ve ekonomik gelişmelerin satışı zora soktuğu belirtilmişti.

KÖPRÜDEKİ HİSSELERİN SATIŞINDA YENİ GELİŞME

Ekim ayı başında Çinli China Merchants Group'un İtalyan inşaat şirketi Astaldi'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33 hissesine talip olduğu ve görüşmelerin sürdüğü belirtilirken varlıklara toplam 1 milyar dolar değer biçildiği de kaydedilmişti.

Eylül ortasında 1.30 euro civarında işlem gören Astaldi hisseleri dün de yüzde 5.6 değer kaybederek 0.60 euro seviyesinden kapandı. Şirket böylece 1 ay içerisinde piyasa değerinin yarısından fazlasını kaybetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde