YKM'de işler yeniden karıştı: 'Özel denetçi' davası

YKM'de işler yeniden karıştı: 'Özel denetçi' davası

YKM'nin yüzde 63'ünün 190 milyon liraya Cem Boyner'e satılmasına karşı çıkan merhum Nuri Güven'in kızı Gülay Tan ile damadı ve torunu dava açtı

YKM'de işler yeniden karıştı: 'Özel denetçi' davası
16px
24px
09.06.2013 09:19
ABONE OLgoogle

YKM'nin yüzde 63'ünün 190 milyon liraya Cem Boyner'e satılmasına karşı çıkan merhum Nuri Güven'in kızı Gülay Tan ile damadı ve torunu, şirkete özel denetçi atanması için dava açtı.

Tan ailesi, şirkette yüzde 37'lik hisseye sahip oldukları halde kendilerine bilgi verilmediğini belirtti. Aile şirketin satılmadan önce kâr ettiğini, buna rağmen bu yıl zarar açıkladığını iddia etti.

 KAZANÇ AKTARIMI OLDU MU?

 Aile, "YKM'nin 2011 yılı kârı 71 bin lira iken bu yıl şirketin 7.5 milyon lira zarar beyan etmesi, hangi şartlar altında gerçekleşmiştir? YKM'den Boyner A.Ş.'ye ve grubun diğer şirketlerine kazanç aktarımı olmuş mudur? Azınlık hisseye sahip Gülay Tan, Safvet Oral Tan, Fethi Saruhan ve Harun Tan'ın huzur haklarıyla işçilik alacakları niçin ödenmemiştir?" gibi soruların, şirkete atanacak denetçi tarafından cevaplandırılmasını istedi.

DAVA ÜSTÜNE DAVA

Halen 32 ilde 65 mağazası ve 5 bine yakın çalışanı bulunan YKM’nin (Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Tic. AŞ) yüzde 63’lük hissesi, 190 milyon liraya Cem Boyner’e satılmıştı. Nuri Güven’in iki kızından Gülay Tan ile Ebru Şallı’nın kocası oğlu Harun Tan, diğer oğlu Fethi Saruhan Tan ve Safvet Oral Tan satışa karşı çıktı. Gülay Tan, hisselerini satan kız kardeşi Lale Güven Tuğlu ile Boyner Mağazacılık’a dava açtı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde