YEDAŞ'tan Çalık Enerji'ye Genel Müdür oldu

YEDAŞ'tan Çalık Enerji'ye Genel Müdür oldu

Samsun’da yaklaşık 2 yıldır görev yapan, YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, Çalık Enerji'de genel müdürlük görevine getirildi..

YEDAŞ'tan Çalık Enerji'ye Genel Müdür oldu
16px
24px
08.02.2018 15:48
ABONE OLgoogle

Çalık Enerji Strateji ve Planlama Direktörlüğünden yaklaşık iki yıl önce YEDAŞ Genel Müdürlüğüne atanan Rıdvan Aktürk, Çalık Enerji Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Osman Saim Dinç'in yerine getirilen Aktürk'ün aynı zamanda Çalık Grubu’nun enerji şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi.

Dinç'in, Çalık Enerji'de yönetim kurulu üyeliğine devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Çalık Enerji Genel Müdürlüğü’ne, Çalık Holding iştiraklerinden Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi'nde 2016'dan bu yana genel müdür olarak görev yapmakta olan Rıdvan Aktürk atandı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Aktürk'ün 25 yıldan fazla süredir enerji sektöründe çalıştığı belirtildi. Samsun'un yerel medyası ise Rıdvan Aktürk'ün görev süresi içinde başarılı olamadığı ve YEDAŞ'ta istenilen performansı gösteremediğini yazdı.

Rıdvan Aktürk Kimdir?

1994 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden Yüksek Lisans derecesi ile mezun olan Rıdvan Aktürk, London Middlesex University Business School’da MBA derecesi almıştır. Aktürk, elektrik üretim, iletim ve dağıtım elemanları ve sistemleri alanında mühendislik ve imalat, petrol ve gaz alanında taşıma, işleme, depolama ve ticaret konularında 24 yılı aşkın deneyime sahiptir. 2006 yılında Çalık Enerji bünyesine katılan Aktürk, Çalık Enerji Boru Hatları ve Rafineri Direktörlüğü görevinden YEDAŞ’ın Genel Müdürlük görevine atanmıştır. Aktürk, aynı zamanda ARAS EDAŞ ve Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi’nde Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde