YARGITAY’dan TÜRGEV’e ‘rüşvet havuzu’ şoku

YARGITAY’dan TÜRGEV’e ‘rüşvet havuzu’ şoku

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bir rüşvet havuzu var, nüfuz ticareti kullanılarak para aktarılan yer. Onun yeri TÜRGEV’’şeklinde sözleri nedeniyle açılan 3 ayrı davada TÜRGEV’e toplam 27 Bin 500 TL tazminat ödenmesi kararını bozdu.

YARGITAY’dan TÜRGEV’e ‘rüşvet havuzu’ şoku
16px
24px
19.02.2019 05:40
ABONE OLgoogle

YARGITAY 4. Hukuk Dairesi,CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bir rüşvet havuzu var, nüfuz ticareti kullanılarak para aktarılan yer. Onun yeri TÜRGEV’’şeklinde sözleri nedeniyle açılan 3 ayrı davada TÜRGEV’e toplam 27 Bin 500 TL tazminat ödenmesi kararını bozdu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının kamusal çıkarla ilgili olduğuna dikkat çeken Yargıtay, bu sözlerin ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kaldığını belirtti.

‘KAMUNUN MENFAATİ GÖZETİLDİ'

Kılıçdaroğlu'nun iddialarının İstanbul Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmaya dayandığı vurgulandı ve şöyle denildi:

“Temsil ettiği seçmenlerin talep, endişe ve düşüncelerini politik alana aktaran ve onların çıkarlarını savunan seçilmiş kimseler için ifade özgürlüğü özellikle değerlidir. Toplumu yakından ilgilendiren konuşmaların çerçevesinin baskın bir şekilde politik alanda kaldığı açıktır. Bu çerçevede kamuya yararlı vakıf sıfatıyla önemli kamusal hizmetler sunan davacı TÜRGEV'in adının geçtiği soruşturmaların bir siyasi parti lideri olan davalının sıkı ve yakın denetimi altında olması doğaldır. Adı geçen vakfın şöhret ve itibarı ile davalının ifade özgürlüğünün çatıştığı mevcut davada dengeleme yapılması sırasında kamunun menfaatlerinin gözetilmesi hayatidir.”

Asuman Aranca/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde