Wolfowitz Türkiye'de iş arıyor

Wolfowitz Türkiye'de iş arıyor

Dünya Bankası başkanlığından ayrılmaya zorlanan Paul Wolfowitz, siyasi kariyerini sürdürmek istediğini belirterek..

Wolfowitz Türkiye'de iş arıyor
16px
24px
29.06.2007 08:36
ABONE OLgoogle

Dünya Bankası başkanlığından ayrılmaya zorlanan Paul Wolfowitz, siyasi kariyerini sürdürmek istediğini belirterek, "Uzun bir süreden beri ilişki içinde olduğum Endonezya ve Turkiye gibi ülkelerde çalışmaya hiç bir itirazım olmaz" dedi.

      Bu ayın sonunda görevinden ayrılacak olan Wolfowitz, Financial Times gazetesi ile yaptığı söyleşide "Yeni Muhafazakarlaröın (Neo Conlar) hakimiyetindeki ABD'li düşence kuruluşu American Enterprise Enstitüsü'ne katılacağını söyledi. Bunun da hükümet politikasını etkilemeye olanak sağlayacağını ifade eden Wolfowitz, ABD Yönetiminde yeniden görev almak konusunda kapıyı açık bıraktı.

      Paul Wolfowitz, Endonezya'da görev yapabileceği yolundaki söylentilerine ilişkin olarak da yirmi yıl önce Endonezya'da Büyükelçi olarak çalıştığını anımsatarak ülkeye aşık olduğunu söyledi. Wolfowitz, "Uzun bir süreden beri ilişki içinde olduğum Endonezya ve Turkiye gibi ülkelerde çalışmaya hiçbir itirazım olmaz" şeklinde konuştu.

      Başkan George W. Bush'un Wolfowitz'e bir dış görev verip vermeyeceğinin belli olmadığını ifade eden Financial Times'e konuşan diğer düşence kuruluşu Brookings Enstitüsü'nün kıdemli uzmanı Philip Gordon da, "Başkan Bush çok sadık bir kişi" olduğunu belirterek Wolfowitz'in yeniden görev verilmesi olasılığının bulunduğu görüşünü dile getirdi.

      Buna karşın Gordon, Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in yakınlığı ile bilinen Wolfowitz'in atanması için Senato'dan onay alma gereğinin "önemli bir siyasi engel" oluşturabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'DE DELİKLİ ÇORAP VE ÖPÜCÜKLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Boğaz'da buse Dünya Bankası'ndaki Başkanlık koltuğunu sevgilisi Şaha Rıza yüzünden kaybeden Paul Wolfowitz, Bilderberg toplantıları için geldiği İstanbul'da İmregül Gencer'le öpüşürken yakalanmıştı.

Wolfowitz, Edirne'deki Selimiye Camisi çıkışında delik çoraplarıyla gündeme gelmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde