Windows 9’u atladı, 10’u tanıttı

Windows 9’u atladı, 10’u tanıttı

Microsoft, San Francisco’da gerçekleştirdiği etkinlikte yeni işletim sistemi Windows 10’u tanıttı.

Windows 9’u atladı, 10’u tanıttı
16px
24px
01.10.2014 11:58
ABONE OLgoogle
Microsoft kullanıcıları yakın zamanda Windows 10 işletim sistemini kullanmaya başlayacak.

Şirket dün San Francisco’da düzenlenen bir etkinlikte yeni nesil işletim sistemini tanıttı. Yeni işletim sisteminde daha çok kurumsal müşterilerin hedef alındığı ifade edildi. Etkinlikte konuşan Microsoft yöneticisi Terry Myerson, yeni işletim sisteminin yeni nesil Windows’lar için ilk adım olduğunu söyledi.

Myerson, yeni sistemde tek bir Windows ürün ailesine odaklanacaklarını söyledi ve kurumsal kullanıcıların Windows 10’u “kendilerine yakın, kullanışlı ve daha üretici” bulacaklarına işaret etti.

NEDEN 10?

Yeni işletim sisteminin ismiyse şaşkınlık yarattı. Mevcut durumda Windows’un son sürümü 8. Myerson buna da şöyle açıklık getirdi:

“Ürün tam randımanlı şekilde kullanılmaya başlandığında, bunun yeni sistem için çok daha uygun bir isim olduğunu herkes görecek.”

Yeni sistemin Windows 8 kullanıcılarının aşina olduğu özellikler barındırdığı, aynı zamanda Windows 7 kullanıcılarının da alışık olduğu ancak geliştirilmiş özellikler taşıdığı belirtildi. Yeni sistemde başlangıç menüsü ve görev yöneticisinin önde ve merkezde olacağı açıklandı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde