Windows 8’le birlikte tablet Surface’i çıkardı

Windows 8’le birlikte tablet Surface’i çıkardı

Microsoft, kişisel bilgisayarlar (PC) ile hızla gelişen mobil cihazlar arasındaki boşluğu kapatacak bir arayüz içeren Windows 8 işletim sistemini teknoloji dünyasına tanıttı.

Windows 8’le birlikte tablet Surface’i çıkardı
16px
24px
27.10.2012 09:19
ABONE OLgoogle

Amerikan yazılım devi Microsoft, kişisel bilgisayarlar (PC) ile hızla gelişen mobil cihazlar arasındaki boşluğu kapatacak bir arayüz içeren Windows 8 işletim sistemini teknoloji dünyasına tanıttı.

New York'ta düzenlenen tanıtım kampanyasında konuşan Microsoft CEO'su Steve Ballmer, şirketin ilk kez dokunmatik cihazları desteklemesi için tasarladığı Windows 8'in PC ile ilgili tüm algıları yerle bir edeceğini söyledi. Windows 8 işletim sistemini kullananların başlangıç tuşu yerine koca bir ekrana sahip olacaklarını söyleyen Ballmer, yeni işletim sisteminin uygulamalarını kare ikonlar halinde sunduğunu belirtti. İşletim sistemi, masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara ve tabletlere çeşitli cihazlarda kullanılacak.

    Windows 8 ile çalışan bazı PC'ler, dizüstü bilgisayarlara benziyor. Ancak ayrı bir bataryaya sahip çıkarılabilir ekranları sayesinde bu PC'ler, tablet olarak da kullanılabilecek. Önceki işletim sistemlerinden son derece farklı olan Windows 8, 13 ay süren 1 milyar saatlik deneme sürecinin ardından ortaya çıkarıldı. Windows 8 işletim sistemine sahip PC'ler ve diğer cihazlar, ABD'de bugün satışa çıkacak. Windows 8'in akıllı telefonlar için geliştirilen versiyonu ise gelecek hafta raflarda olacak.

    Microsoft, Windows 8 ile birlikte Surface tableti de tanıttı. Şirket yetkilileri, tanıtım sırasında son derece dayanıklı olarak üretilen Surface'in kırılmadığını göstermek için yere fırlattı, hatta topuklu pabuçla üzerine bastı. 32 gigabaytlık Surface tabletler, ABD'de bugün satışa sunulacak. Surface'in fiyatı 499 dolar olarak belirlendi.

    Microsoft'un 1995'teki ilk dahili internet desteğinden bu yana sistemde yapılan en büyük değişiklikleri içeren Windows 8'in, şirket kurucularından Bill Gates'in 1981'de IBM'in ilk kişisel bilgisayarı için işletim sistemi kurmak için sözleşme imzalamasından bu yana Microsoft'un en önemli ürünü olması bekleniyor. Halihazırda 1 milyardan fazla PC'nin Windows işletim sistemleri ile çalıştığı sanılıyor. Bunlardan 670 milyonu 2009'da piyasaya sürülen Windows 7'yi kullanıyor. Microsoft'un Windows 8'i dünya çapında tanıtmak için 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığı da gelen haberler arasında.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde