Wikileaks'in kurucusu Assange 7 yıl sonra böyle gözaltına alındı

Wikileaks'in kurucusu Assange 7 yıl sonra böyle gözaltına alındı

7 yıldır Londra'daki Ekvador Konsolosluğu'nda yaşayan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İngiliz polisi tarafından gözaltına alındı.

Wikileaks'in kurucusu Assange 7 yıl sonra böyle gözaltına alındı
16px
24px
11.04.2019 13:15
ABONE OLgoogle

Assange'ın, geçen hafta sığındığı büyükelçiliğinden çıkarılacağı öne sürülmüştü. Assange, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın çok sayıda yazışmasını Wikileaks aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştu.

7 yıldır Londra'daki Ekvador Konsolosluğu'nda yaşayan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İngiliz polisi tarafından gözaltına alındı. Assange'ın, geçen hafta sığındığı büyükelçiliğinden çıkarılacağı öne sürülmüştü. 

7 YILDIR BÜYÜKELÇİLİKTE YAŞIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığının çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, 2012'den beri Londra'nın Knightsbridge semtindeki Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyor. 

İngiliz mahkemesi, Assange'ın 2010'da iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti.

Assange, hakkındaki iade kararının ardından Haziran 2012'de İsveç'e iadesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.

İsveç mahkemesi 2017'de Assange hakkındaki davaları düşürmüştü. Ekvador, Assange'ın siyasi iltica başvurusunu kabul etmiş ve vatandaşlık vermişti.

Ekvador hükümeti tarafından Mart 2018'de yapılan açıklamada, sosyal medyadan gönderdiği mesajlarla ülkenin uluslararası ilişkilerini tehlikeye attığı için Assange'ın internet erişiminin kesildiği bildirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde