WikiLeaks belgelerinde Mustafa Sarıgül

WikiLeaks belgelerinde Mustafa Sarıgül

Sarıgül hakkında, Wikileaks belgelerinde ilginç iddialar yer alıyor. Bunlardan bazıları, Sarıgül'ün mafyayla iş yapması ve rüşvet.

WikiLeaks belgelerinde Mustafa Sarıgül
16px
24px
06.11.2013 06:03
ABONE OLgoogle

CHP'ye yeniden üyeliğininn önü açılan Mustafa Sarıgül hakkında, Wikileaks belgelerinde ilginç iddialar yer alıyor. Bunlardan bazıları, Sarıgül'ün mafyayla iş yapması ve rüşvet.

Güncel Meydan isimli internet sitesinde Erkan Güçiz'in gündeme getirilen Wikileaks belgelerinde, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün adı mafya ve rüşvet ile anılıyor. İlginç olan bir başka nokta ise, 2004 yılında yazılan bir raporda, Sarıgül'ün ismini parlatanlar arasında Aytaç Yalman ve Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunması.

İşte o belgelerden bazıları:

2004- Nisan ABD Büyükelçisi Edelman’dan ‘merkeze’ rapor

“Baykal Genel Başkanlığa sımsıkı tutunurken, CHP'yi kendi Kemalist çıkarlarını korumak için tek uygulanabilir araç olarak gören CHP içindeki ve dışındaki kökten “laik” muhalifler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü hem Baykal’a hem de de AKP’ye karşıt olarak Ankara elitlerine kabul ettirmeye çalışıyor. Aralarında eski Başbakan Ecevit’in yardımcısı Hüsamettin Özkan’ın da bulunduğu kontaklarımız, İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve şu anda Kara Kuvvetleri Kumandanı olan Aytaç Yalman’ın Sarıgül’ü destekleyenler arasında olduğunu söylüyorlar. Özkan, Sarıgül’e ilgisinin gittikçe azaldığından sözediyor. Uzun zamandır temasta olduğumuz finans sektöründen bir kontağımız, Sarıgül’ün geçmişindeki büyük bir yolsuzluğun ayrıntılarını anlattı. Sarıgül, Cevahir mafya grubunu kullanarak bir şirketler grubunu epey bir “silkelemiş”.

2004 - Cumhuriyet Halk Partisi: Sarı Gül Soluyor mu?

Bu belgede, Sarıgül'ün "aptalca" bir biçimde Deniz Baykal'ın yerinde gözü olduğunu açık ettiği ve elindeki kartları büyük gördüğü söylenirken, Şişli Belediye Başkanı'nın emekli solcu-ulusalcı askerler ve gözden düşmüş siyasetin ağır toplarının desteğini arkasına alarak partileri değiştirebileceği ve can çekişen merkez sağ DYP'yi ele geçirebileceği yazıyor. Sarıgül'ün bütün "halk adamı" imajına ve desteğine rağmen, parti içinde yeterli gücü olmadığı da vurgulanıyor.

'Sarıgül'ün rüşveti ne ki...'

Sarıgül hakkındaki rüşvet iddiası da belgeye şöyle geçmiş:

"16 Kasım’da CHP Genel Sekreteri, parti içi soruşturmalarda, Şişli Belediye Başkanı hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya çıktığını belirtti. Hazırlanan rapora göre Sarıgül, yıllar önce, yasaya uymayan inşaatlara izin vermek için 300 bin dolar rüşvet aldığı gerekçesiyle partisinden atılmayla yüzyüze. … Hem İstanbul Konsolosluğuna hem de Ankara’da Büyükelçiliğe Sarıgül’ün yolsuzlukları ve pis kokan iş ilişkileri hakkında istihbarat geldi. Burada şüpheli inşaat ruhsatları verilmesi belediye başkanlarının makamlarını şahsi kazanca çevirme yollarından biri. Öte yandan 300 bin dolar Sarıgül’ün yolsuzluğunun üst sınırı ise, bu onu İstanbul’un en temiz belediye başkanlarından biri yapar."

Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde