Washington Post: 'ABD ile Türkiye'nin 60 yıllık ittifakı çatırdıyor'

Washington Post: 'ABD ile Türkiye'nin 60 yıllık ittifakı çatırdıyor'

Türkiye'nin ABD ile ilişkileri kopma noktasına geldi. Washington Post'ta yayınlanan haberde, Türkiye'nin ABD ile olan müttefikliğinin Işid'e karşı yürütülen politikalar zarar gördüğü ifade edildi.

Washington Post: 'ABD ile Türkiye'nin 60 yıllık ittifakı çatırdıyor'
16px
24px
30.10.2014 15:32
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin ABD ile olan müttefikliği ABD basınında sorgulanmaya başlandı.

ABD, Işıd konusunda Türkiye'den daha fazla insiyatif almasını beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikaları ABD'li uzmanlar tarafından 'yetersiz' olarak görülüyor.

Washington Post'ta yer alan haberde; ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin 'Türkiye bizimle müttefik değilse hem bizim hem de Türkiye'nin başı belada' sözü yer alırken, ABD'li uzmanların Irak ve Türkiye'nin müttefikliği olmadan Işid'e karşı başarılı olamayacağına dair yaptıkları tespitlerinin de altı çizildi

DERİN AYRILIKLAR VAR

Işid'in bölge için en büyük tehdit olduğu  ifade edilirken, Türkiye'deki üst düzey politikacıların Amerikan karşıtı söylemlerinin artması ve ABD'nin politikalarını kınayan açıklamalar yapılmasının ABD'de rahatsızlık yarattığı, Türkiye'nin bölgede iş birliği olmadan ABD politikalarının bölgede başarılı olmasının mümkün olmadığı belirtildi.

ERDOĞAN'A 'İSLAMCI POLİTİKA' ELEŞTİRİSİ

Haberde dikkat çeken bir diğer konu ise Erdoğan'ın politik olarak farklı bir yol izlemesi...

Türkiye'nin Erdoğan yönetiminde büyüdüğü ve geliştiği ancak aynı zamanda, ABD’nin ittifak için kilit bir unsur olarak gördüğü laiklik ve çoğulculuk modeliyle giderek daha fazla çelişen türden otoriter ve İslamcı bir politikaya yönelmesinin de ABD ile olan politik farklıkların temelinde yatan nedenlerden biri olduğu haberde kaydedildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde