Warren Buffett'ın en büyük hayal kırıklıkları

Warren Buffett'ın en büyük hayal kırıklıkları

Warren Buffett'ın 2015 yılında tercih ettiği strateji tutmadı. Berkshire Hathaway'in en büyük yatırımları hayal kırıklığı yaşattı.

Warren Buffett'ın en büyük hayal kırıklıkları
16px
24px
21.10.2015 15:59
ABONE OLgoogle
ABD'li ünlü yatırımcı Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in 2015’te yatırım yaptığı hisseler, bilançoların açıklanmasıyla düşüş göstererek şirkete hayal kırıklığı yaşattı.

CNNMoney'in haberine göre, dünyanın en zenginlerinden Buffett'ın köklü şirketler yerine yeni gözdelerden Facebook, Amazon ve Netflix tercihleri 2015’te işine yaramadı.

BUFFETT’IN BÜYÜK YATIRIMLARI BU YIL GERİDE KALDI

Berkshire’ın en büyük 4 yatırımından biri olan IBM’e bakacak olursak, şirket Wall Street’i yeniden hayal kırıklığına uğrattı ve satışların düştüğünü açıkladı. Böylece IBM üst üste 14 çeyrektir düşüş açıklamış oldu. Bu verinin ardından IBM hisseleri yüzde 6 değer kaybederken, şirketin hisseleri yıllık yüzde 12 düşmüş oldu.

Berkshire’ın ikinci en büyük yatırırmı Wells Fargo ise yüzde 3 düşüşle kısmen kabul edilebilir bir gerileme yaşadı. Goldman Sachs, U.S Bancorp (USB) gibi büyük bankaları seven Berkshire bu yıl kırmızılardan kurtulamadı.

COCA COLA DA ÜZDÜ

Warren Buffett’ın bayıldığı, Berkshire’ın en büyük 3. yatırımı olan Coca Cola’da bu sene yatay bir seyir izlerken, rakipleri Pepsi ve Dr Pepper Snapple çok iyi performans gösterdi.

AMERİCAN EXPRESS, P&G VE WALMART BÜYÜK KAYIP YAŞATTI

Berkshire’ın portfolyosunda en düşük performans gösteren hisseler ise American Express, Procter&Gamble ve Walmart oldu.

Şirketin en büyük 5. Yatırımı konumundaki ve bu yıl yüzde 17 düşüş yaşayan American Express 2015’in üçüncü çeyreğinin sonuçlarını bugün borsaların kapanışıyla açıklayacak.

Berkshire’ın en büyük 7. Yatırımı Procter&Gamble (P&G) ise yüzde 18 düştü.

Ve Walmart bu yıl yüzde 30 değer kaybederek Dow Jones endeksinden en kötü performans gösteren hisse oldu. Walmart’ın yakın zamanda değer kazanması da beklenmiyor.

YİNE DE BAZI HİSSELER KAZANDIRDI

Warren Buffett için tüm yıl sadece kayıpla geçmedi.  Kraft Heinz birleşmesiyle birlikte  hisseler temmuzdan beri yüzde 10 değer kazandı.

Berkshire’ın en büyük 6. holdingi, yağ arıtıcı Philips 66 bu yıl yüzde 13 değerlendi.

Charter Communications yüzde 12 yükselirken Time Warner Cable’ın alınmasıyla önümüzdeki dönemde daha da büyümesi bekleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde