Vural Öğer de kriz kurbanı

Vural Öğer de kriz kurbanı

Öger Tur'un Rus işadamı Aleksander Lebedev'e satışı küresel krize takıldı.

Vural Öğer de kriz kurbanı
16px
24px
20.11.2008 07:38
ABONE OLgoogle

Rus işadamı Aleksander Lebedev'e geçen temmuz ayında yüzde 76'sının satıldığı haberleri ile gündeme gelen Öger Tur'un satışı küresel krize takıldı.

Temmuz ayı içerisinde Rus şirketle stratejik ortaklık yaptıklarını ve amaçlarının da Rusya ve özellikle de Ukrayna pazarında büyümek olduğunu belirten Öger Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, Referans'a yaptığı açıklamada, "Rus bir şirketle bu pazarlara güçlü bir giriş yapmak istiyorduk. Fakat krizden dolayı Rus şirket şu anda böyle bir ortaklığa hazır değil. Bu nedenle görüşmeleri şu an için beklemeye aldık" dedi.

Tur olarak başka bir şirketle ortaklık görüşmesi içinde de olmadıklarını belirten Vural Öger, "Dünya büyük bir kriz içinde. Herkes yatırımlarını ve planlarını erteliyor. Böyle bir durumda bizde planladığımız Rusya ve Ukrayna operasyonlarımızı beklemeye aldık. Rus şirketle yaptığım ortaklığa stratejik ortaklık demiştim. Fakat bu kriz ortamında yeni yatırım planlamanın da bir anlamı yok. Rus şirketle konuşmalarımız sürüyor. Belki ileri bir tarihte yeniden bir ortaklık olabilir" diye konuştu.
 
Haber Alman basınında yer aldı

Öte yandan Öger Tur'un Rus İşadamı Alexander Lebedev'e satışının gerçekleşmeyeceği dün Alman basınında da yer aldı.

Konu ile ilgili haberlerde satışın gerçekleşmesinin zora girdiği ve Rus işadamı Aleksander Lebedev'in küresel mali kriz nedeniyle Almanya'da kredi bulamadığı bilgilerine yer verildi. Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt'a önceki gün konuşan Lebedev, Öger'i satın alabilmek için gerekli krediyi bulamadığını ve bu durumda Öger ile ilgili planlarını bir kez daha gözden geçirmek zorunda olduğunu söyledi.

Bu arada dünyanın önde gelen ekonomi gazetelerinden Financial Times'ın dün Almanya'da yayımlanan Almanca baskısında yer alan habere göre, Vural Öger, Lebedev'in iki kez yapması gereken ödemelerini günü geldiği halde yapmadığını belirtti. Rus İşadamı Aleksander Lebedev, temmuz ayında Öger'in yüzde 76'ısını 125 milyon euroya satın almak üzere anlaşma yaparken geri kalan hisselerinde önümüzdeki 2 yıl içinde alınması planlanmıştı.

Sevgi Sayar Başran/Referans

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde