Volkswagen skandalının faturası 54 milyar dolar

Volkswagen skandalının faturası 54 milyar dolar

Milyarlarca dolarlık ceza ile karşı karşıya kalan şirketin şimdiden ödeyeceği faturanın miktarı 50 milyar doları aşıyor.

Volkswagen skandalının faturası 54 milyar dolar
16px
24px
30.09.2015 09:29
ABONE OLgoogle
Fortune’un yaptığı bir hesaba göre 19 Eylül Cuma günü ortaya çıkan emisyon skandalının şu ana kadar şirkete faturası 54 milyar dolar.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’de sular durulmuyor. CEO’su istifa eden milyarlarca dolarlık ceza ile karşı karşıya kalan şirketin şimdiden ödeyeceği faturanın miktarı 50 milyar doları aşıyor.

Fortune’un yaptığı bir hesaba göre 19 Eylül Cuma günü ortaya çıkan emisyon skandalının şu ana kadar şirkete faturası 54 milyar dolar. ABD’li makamların yaptığı araştırmaya göre sadece Birleşik Devletler’de 11 milyon aracın emisyon testlerinde hile yapıldı. Araç başına 37 bin dolar ceza ödenmesi gündemde. Bu ceza bazı modellerin fiyatından bile yüksek…

Öte yandan geçen haftadan bu yana Frankfurt’ta işlem gören VW hisseleri yüzde 30’a yakın düştü. Şirket piyasa değerinden 28 milyar dolar kaybetti. Ayrıca şirket araçların emisyon testlerindeki sorunların giderilmesi için otomobillerini geri çağırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda firmanın kasasından 8 milyar dolar daha çıkacak.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde