Volkswagen'in Türkiye'de iki modelinin satışı durdu

Volkswagen'in Türkiye'de iki modelinin satışı durdu

Volkswagen'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, 1.6 dizel motorlu 'Jetta' ve 'Caddy' modellerin satışını durdurdu.

Volkswagen'in Türkiye'de iki modelinin satışı durdu
16px
24px
21.10.2015 08:40
ABONE OLgoogle
Volkswagen'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, 1.6 dizel motorlu 'Jetta' ve 'Caddy' modellerin satışını durdurdu. Bu araçlar, teknik güncelleme sonrası yeniden satışa çıkacak.


Doğuş Otomotiv, Volkswagen'in 1.6 dizel motorlu Jetta ve Caddy modellerinin Türkiye'deki satışını gönüllü olarak durdurdu. Alman otomobil devinin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Doğuş Otomotiv, Volkswagen AG tarafından üretilen EA189 EU5 motor tipine sahip dizel araçlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu motor tipinin dışındaki diğer modellerin satışının devam ettiği belirtilen açıklamada, “Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam (dün akşam) itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır” denildi.

TEKNİK GÜNCELLEME SONRASI SATILACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, dün Doğuş Otomotiv'in açıklaması öncesi bir televizyon yayına katılarak, Volkswagen'in 1.6 dizel motorlu Jetta ve Caddy modellerinin Türkiye'deki satışını gönüllü olarak durduracağını bildirdi. Firmanın Türkiye'deki 323 bin aracı geri çağıracağını ve Ocak 2016'da bu araçlarla ilgili teknik güncelleme yapılacağını anlatan Işık, bu güncellemeler sonrası araçların askıya alınan satışına tekrar başlanacağını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde