Vodafone’un BlackBerry’yi alacağı dedikodusu çıktı

Vodafone’un BlackBerry’yi alacağı dedikodusu çıktı

BlackBerry’nin üreticisi Kanadalı RIM şirketinin, İngiliz telekomünikasyon devi Vodafone tarafından satın alınacağı söylentisi şirketin hisselerine yüzde 12 değer kazandırdı.

Vodafone’un BlackBerry’yi alacağı dedikodusu çıktı
16px
24px
07.10.2011 08:29
ABONE OLgoogle

SON günlerde zor bir dönemden geçen BlackBerry’nin üreticisi Kanadalı RIM şirketinin, İngiliz telekomünikasyon devi Vodafone tarafından satın alınacağı söylentisi şirketin hisselerine yüzde 12 değer kazandırdı.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan haberde, Vodafone’un, RIM’i satın alabileceği yönünde konuşmaların gündeme geldiğine dikkat çekildi. Haberin ardından, ABD’de teknoloji endeksi Nasdaq’da işlem gören ve altı yıldır ilk kez 20 doların altına inen RIM hisseleri yüzde 12.3’lük yükselişle 23.6 dolara yükseldi.

Haberde ayrıca İngiltere iş dünyasının, bu dedikodulardan çok da memnun olmadığı belirtildi. İş dünyasının önde gelen isimlerinin, mobil telekomünikasyon grubu ile mobil telefon grubunun birleşmesinin o kadar da başarılı bir iş çıkarmayacağının altını çizdiği ifade edildi.

Diğer yandan iş dünyası liderleri RIM’in sektörde daha güçlü hale gelebilmesi için, birleşme ve satın almalara açık olması gerektiğini açıkladı.

Bugün efsanevi CEO’su Steve Jobs’ı kaybeden Apple’ın başarısının, diğer cep telefonu şirketlerine başka seçenek bırakmadığına da dikkat çekildi.

RIM’i satın almak isteyecek diğer şirketler arasında Microsoft ve Oracle gibi devlerin de yer aldığı, Google’ın da RIM’i satın alabilecek olası şirketler arasında olduğu belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde