Vodafone Türkiye eski CEO'su Gökhan Öğüt nereye CEO oldu?

Vodafone Türkiye eski CEO'su Gökhan Öğüt nereye CEO oldu?

Türkiye iş dünyasının ve telekom sektörünün deneyimli ismi Gökhan Öğüt, yurtdışında önemli bir göreve getirildi.

Vodafone Türkiye eski CEO'su Gökhan Öğüt nereye CEO oldu?
16px
24px
22.06.2018 11:03
ABONE OLgoogle

Öğüt, Malezya’nın en büyük iletişim servis sağlayıcısı Maxis’in Operasyonlardan Sorumlu Başkanlık (COO) görevine getirildi.

Türk iş insanları yurtdışında önemli görevler üstlenmeye devam ediyor Son olarak Türk telekom sektörünün deneyimli isimlerinden Gökhan Öğüt, Malezyalı telekom devi Maxis Bhd’nin chief operating officer (COO) yani operasyonlardan sorumlu başkanlık görevine getirildi.

Öğüt, Maxis’teki yeni görevinde, firmanın günlük operasyonlarının yönetiminden sorumlu olacak ve dönüşüm döneminde olan firmaya liderlik alanındaki deneyimiyle değer katacak.

Maxis, 2017 itibariyle 2 milyar doları aşan cirosu, %54'e ulaşan yüksek karlılığı ile Malezya’nın en büyük operatorü konumunda. Sirket 11 Milyar ABD dolarını asan piyasa değeri ile Malezya borsasında işlem görüyor.

48 yaşında olan Gökhan Öğüt 1970 İzmir doğumlu. Bornova Anadolu Lisesi mezunu olan ve liseyi Ankara Fen Lisesi’nde okuyan Öğüt, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nin ardından Chicago Illinois Üniversitesi’nde işletme masterı yaptı. Öğüt, iş kariyerine 1995’te ABD’de Procter & Gamble firmasında başladı.

2001’e kadar firmada marka yönetimi tarafında önemli görevler üstlenen Öğüt, 2001-2008 yılları arasında ise Danone Grubu bünyesinde Türkiye ve Fransa genel merkez ofislerinde çeşitli yerel ve global görevlerini üstlendi.

Öğüt, 2009’dan başlayarak ise Vodafone Türkiye’deki başarılı kariyerine adım attı. Ekim 2009 tarihinde Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevine başlayan Öğüt, 2011 yılı itibariyle Bireysel İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2013 yılı Ekim ayinda Vodafone Türkiye CEO’su olarak atanan Gökhan Öğüt, 2016’nın Ekim ayına kadar bu görevi başarı ile devam ettirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde