Vodafone Arena'daki patlamada acı bilanço büyüyor: 38 şehit

Vodafone Arena'daki patlamada acı bilanço büyüyor: 38 şehit

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, dünkü Beşiktaş saldırılarında 38 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Şehit olanlardan 30'u polis...

Vodafone Arena'daki patlamada acı bilanço büyüyor: 38 şehit
16px
24px
11.12.2016 10:54
ABONE OLgoogle

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen şehit törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ basın açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaşanan saldırıda 30’u Emniyet mensunu 7’si sivil 1’i kimliği belirsiz 38 kişinin can verdiğini, 155 kişinin yaralandığını söyledi. Olayla ilgili 13 şüpheli gözaltına alındığını belirten Soylu Hain saldırıyı düzenleyen örgütün ise PKK’yı işaret ettiğini söyledi.

Beşiktaş'ta patlamanın yaşandığı yerden ilk görüntüler

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınında ve Maçka Parkı’nda iki ayrı patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, “Dün akşamki saldırıda şehadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 bunların 30’u polis memuru ve emniyet görevlisi 7’si sivil vatandaş 1’inin kimliği tespit edilemedi” dedi.

Patlama yerinde 2 metre çukur oluştu

Soylu, saldırıyla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul Valiliği, 19’u yoğun bakımda 155 yaralı olduğunu açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK’yı gösteriyor” açıklaması yaptı. Patlama sesi, Taksim’den Üsküdar’a İstanbul’un birçok yerinden duyuldu.

"Hastanelerde 155 vatandaşımız tedavi görüyor"

Bakan Soylu, şunları kaydetti: 

"En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şehadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi. Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var, 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta.. 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var."

13 kişi gözaltında

Şu ana kadar 13 kişinin gözaltına alındığını aktaran Soylu, "Sabah Başbakan Yardımcımız da basınla bir vesileyle paylaştı. Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız." diye konuştu.

Soylu, tekrar millete başsağlığı dileyerek, "Bu menfur ve alçak saldırılar muhakkak bizleri derinden yaralamaktadır. Ailelere ve milletimize acı vermekte ve ateş düşürmektedir ancak bizim sorumluluğumuz kenetlenmek, birlik ve beraberlik içeresinde olmak ve aynı zamanda karşı karşıya kaldığımız bu alçaklığı, bu coğrafyada bir daha yüze çıkamayacak şekilde bertaraf etmektir. Bu alçak saldırılar bizi yıldırmıyor. Tam tersi millet olarak kenetliyor ve bu konudaki yapmamız gerekenleri bir daha tek tek tembih ediyor. Tekrar milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde