Vizyonda satış var! 500 Milyon Dolarlık pazarlık

Vizyonda satış var! 500 Milyon Dolarlık pazarlık

Türkiye genelinde 612 Cinemaximum sinema salonu ile fitness salonlarını işleten Mars Grubu, satışa çıkarılıyor.

Vizyonda satış var! 500 Milyon Dolarlık pazarlık
16px
24px
21.01.2015 08:48
ABONE OLgoogle
Türkiye genelinde 612 Cinemaximum sinema salonu ile fitness salonlarını işleten Mars Grubu, satışa çıkarılıyor. Mars Grubu, yatırım bankalarıyla görüşmelere başladı.

 TÜRKİYE’NİN en büyük sinema salonu zincirlerinden Cinemaximum ile Mars Athletic Club fitness salonlarını bünyesinde bulunduran Mars Entertainment, grubun satılması için yatırım bankalarıyla görüşmelere başladı.

Mars’ın satışında danışman banka görevini üstlenmek üzere Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in isimlerinin geçtiği belirtildi.

Mars Entertainment Group, Menderes Utku ve Muzaffer Yıldırım tarafından 2001 yılında kuruldu. 
 
612 sinema salonu
 
Sinema, spor kulüpleri ve spa merkezleri sektörlerinde faaliyet gösteren Mars Entertainment, 26 ilde 69 lokasyonda 612 salonu işletiyor. Cinemaximum’lar ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerinde yer alıyor. Ayrıca İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’da 21 spor salonu bulunuyor.

Şirketin değerinin 500 milyon dolar seviyesinde olduğu ifade ediliyor. Türk özel sermaye fonu Actera Group ile Esas Holding, Mars’ın yüzde 69.5 hissesini elinde bulunduruyor. Kalan yüzde 30.5 hisse ise şirketin kurucusu ve CEO’su Muzaffer Yıldırım’a ait.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde