Villa parasına ceket İstanbul'da

Villa parasına ceket İstanbul'da

Nişantaşı'nda mağaza açan dünyaca ünlü lüks marka Chanel, fiyatlarıyla da dudak uçuklattı.

Villa parasına ceket İstanbul'da
16px
24px
06.11.2010 11:45
ABONE OLgoogle

Çantaların 4 bin liradan başladığı mağazada 340 bin liraya ceket de satılıyor

Fransa'nın dünyaca ünlü lüks markası Chanel geçen yıl başından beri konuşulan flagship (merkez) mağazasını en sonunda dün düzenlenen özel bir davetle Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde açtı.

Girdiği pazarlarda dengeleri değiştirmesiyle bilinen marka fiyatlarıyla İstanbul'da da bunu kanıtlayacak gibi görünüyor. Hazırgiyimden çantaya saatten aksesuvara kadar birçok kategoride ürünlerin satılacağı 350 metrekarelik mağazada en ucuz ceket 6 bin en ucuz çanta ise 4 bin liradan satılıyor.

BAKICI DEĞİL ALICI GELSİN

Yurtdışından özel olarak getirtilen el işi, özel işlemeli ve yer yer pırlantaların kullanıldığı ceketin fiyatı ise tam 350 bin lira. Limited edition denilen sınırlı sayıda üretilen koleksiyona ait ürünü kapıdan giren herkes göremiyor. Sadece alıcıların görebildiği katalog üzerinden isteyen özel müşteri için sipariş alınıyor. Daha sonra ürün yurtdışından getirtiliyor.

Fiyatların çok değişken olduğunu dile getiren Chanel'in Türkiye Direktörü Cangül Soydemir Avdan, "Ürünlerin fiyatları üzerlerindeki el işleri ve kullanılan değerli taşlara göre değişiyor. Mesela ceketlerin ortalama satış fiyatı 15 bin lira ama limited edition denen sınırlı sayıda üretilen ve özel el işi ve pırlantalarla süslü bir ceket 170 bin euroya (340 bin TL) satılıyor. Talep geldikçe yurtdışından getirteceğiz" diyor. Avdan markanın Türkiye ile ilgili uzun vadeli planları olduğunu ifade etti.

340 bin TL

Chanel'in Türkiye pazarına çok önem verdiğini bu yüzden Paris, Milano, Dubai ve Moskova'dan sonraki 5'inci flagship mağazasını İstanbul'da açtığını dile getiren Avdan, 250 metrekarelik merkez ofisini bu bölgeye taşıdıklarını söyledi.

Alışveriş için ön liste oluşturuldu

Asıl açılışı 1 Aralık'ta yapacaklarını dile getiren Avdan, Chanel'in Paris İstanbul - Bizans ismiyle bir koleksiyon hazırladığını ve Paris'te düzenleyeceği defileyle ürünleri sergileyeceğini söyledi. Avdan bu koleksiyona ait ürünlerin de mağazada satılacağını belirtti. Mevcut müşteriler dışında Ortadoğu, Azerbaycan ve Rusya'dan da müşterilerin de flagship mağazaya gelmelerini beklediklerini dile getiren Avdan, "Alışveriş yapmak için adını yazdıran birçok müşterimiz oldu. Elbette bir liste var ve o listede çok bilinen isimler de var. Ama açıklayamayız" dedi.

Pınar Çelik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde