Victoria Secret'ın 'sırrı' kadınları hasta etti!

Victoria Secret'ın 'sırrı' kadınları hasta etti!

Ünlü iç giyim firması Victoria Secret'ın ürettiği ve dünyaca ünlü top modeller Giselle Bundchen ve Heidi Klum'un da kullandığı sütyenler, firmanın başına dert oldu.

Victoria Secret'ın 'sırrı' kadınları hasta etti!
16px
24px
13.11.2008 06:57
ABONE OLgoogle

ABD'de Victoria Secret'ın 'Angels Secret Embrace' modeli sütyenini kullanan bir düzine kadın, giysinin vücutlarında acı veren yaralara yol açtığı gerekçesiyle tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Roberta Ritter (37) adlı kadın, kullandığı sütyenin çok acı veren şişliklere yol açtığını öne sürdü. Oluşan izlerin sürekli kaşındığını da anlatan Ritter, bu yüzden uykularının bölündüğünü anlattı.

Ohio'da yaşayan Ritter, Mayıs ayında Victoria Secret aleyhine dava açtığını belirterek, o tarihten bu yana birçok kadının kendisiyle bağlantı kurduğunu ve ortak tazminat davası açmak istediklerini söyledi.

Avukatları, Victoria Secret'tan Ritter'in kullandığı modelden sütyenler sipariş etitklerini ve laboratuvarda yapılan incelemede bu sütyenlerde formaldehid izlerine rastlandığını belirtti.

Formaldehid'in tekstil sanayiinde ürünlerin buruşmasını engellemek amacıyla kullanıldığı ifade ediliyor. Ritter'ın vücudunda oluşan yaraların da bu maddeye yönelik alerjik tepki olabileceği düşünülüyor.

Haberde, ABD'de sağlıkla ilgili bir internet sitesine sütyenlerle ilgili şikayet yağdığı, ürünü kullananların benzer sıkıntılardan muzdarip oldukları dile getirdikleri belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Victoria Secret sözcüsü ise, ürünlerde kesinlikle formaldehid kullanmadıklarını belirterek, firma politikası olarak ürünlerle ilgili şikayetleri ciddiyetle ele aldıklarını kaydetti.

Ritter'in tazminat davası açıp açamayacağı konusunda gelecek yıl karar verilecek. Ortak dava açmak isteyenlerin talepleri ise bu hafta karara bağlanacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde