Vicdanları yaralayan tahliyeler

Vicdanları yaralayan tahliyeler

Adalet Bakanlığı'nın son düzenlemesiyle birlikte binlerce kişiye tahliye yolu açıldı.

Vicdanları yaralayan tahliyeler
16px
24px
26.08.2016 19:26
ABONE OLgoogle
Tahliye edilen isimler arasında Van'da onlarca kişiye mezar olan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram ve Trabzon'da rahip Santoro'yu öldüren Oğuzhan Akdin de bulunuyor.

Adalet Bakanlığı'nın son düzenlemesiyle birlikte cezaevlerinden çok sayıda kişi tahliye edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Bu bir af değil" dediği düzenlemeyle birlikte vicdanları yaralayan tahliyeler gerçekleşti.

RAHİP SANTORO'NUN KATİLİNE TAHLİYE

Trabzon’da görev yaptığı Santa Maria Katolik Kilisesi’nde 2006'da öldürülen Peder Andrea Santoro’nun katili tahliye oldu. Agos gazetesinin haberine göre, 5 Şubat 2006’da Trabzon’da görev yaptığı sırada öldürülen Peder Andrea Santoro’nun katili Oğuzhan Akdin tahliye edildi. Akdin, cinayet davasından 18 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Akdin, infaz süresini tamamladığı için tahliye edildi. 

2012'DE FİRAR ETMİŞTİ

Akdin, 2011 yılında Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonucu Akçaabat Yarı Açık Cezaevi’ne nakledildi. Ancak, 20 Temmuz 2012’de firar eden ve 30 dakika sonra yakalanan Oğuzhan Akdin, cezasının geri kalan kısmını geçirmek üzere kapalı cezaevine konulmuştu.

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu gerekçesiyle halen tutuklu olan Ramazan Akyürek, Santoro öldürüldüğünde Trabzon Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. Akyürek, 8 Mayıs 2006’da Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na getirilmişti.

BAYRAM OTELİ'NİN SAHİBİ DE ÇIKTI

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nde aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu 24 kişi yaşamını yitirmişti.

Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi, 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' koşullarının oluşmadığı gerekçesiyle otelin sahibi Tevfik Bayram hakkında verilen ve cezanın artırılmasını ön gören kararı 3 Ağustos 2016 tarihinde bozmuştu.

Avukatlarının kararın bozulmasının ve son çıkan Kanun Hükmündeki Kararname kapsamında yaptığı tahliye talebini değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı koyarak Tevfik Bayram'ın tahliyesine karar verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde