Vestel 1000 kişiyi işe almış

Vestel 1000 kişiyi işe almış

Patronlar Dünyası ve İşte Gündem'in haberine Vestel'den cevap geldi...

Vestel 1000 kişiyi işe almış
16px
24px
13.01.2010 16:13
ABONE OLgoogle

"Patronlar Dünyası ve İşte Gündem internet sitelerinde dün yayınlanan “Vestel krizde miydi?” başlıklı yorum-haberinizde yer verdiğiniz bazı noktalara açıklık getirmek isteriz.

5 Ocak'ta düzenlediğimiz basın toplantısında açıkladığımız gibi, 2009 yılında başarılı bir performans elde eden Vestel ihracatta ikinciliğe yükselerek Türkiye'nin lider şirketleri arasındaki konumunu güçlendirdi.

Geleceğe ilişkin yatırım hedeflerimizi, temel yatırımlarını tamamlamış bir kurum olmanın verdiği güvenle belirliyoruz. Haberinizde belirttiğiniz kapasite artırımına gitmeme kararımızın ardında, ekonomik kriz değil ana yatırımlarımızı tamamlamış olmamız yatıyor. 2009'da olduğu gibi 2010'da ana yatırım kalemlerimizi AR-GE ile yenilikçi ürünlere ve teknolojiye yatırım oluşturmaya devam edecek. Her dönemde başarıya odaklanan bir kurum olarak, bu yıl da pazar payını artırma hedefiyle ve kararlılıkla yola devam edeceğiz.

Öte yandan haberinizde yer aldığı biçimde Vestel'in kriz döneminde binlerce çalışanı işten çıkardığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. 2008 yılında 150 mevsimsel çalışanla yollarını ayıran Vestel, 2009 yılında 1.000'in üzerinde yeni personeli şirket bünyesine katarak 15 bin kişilik güçlü kadrosuyla yoluna devam ediyor.  Vestel'in 2009 senesinde 2008 senesine oranla daha fazla çalışanı bulunuyor; bu oran 2010 yılında istikrarlı bir şekilde artmaya devam edecektir.

Doğru ve tarafsız habercilik anlayışı çerçevesinde, bundan sonra Vestel'le ilgili yapacağınız haberlerde kurumumuzdan da bilgi ve görüş alınmasından memnuniyet duyarız. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçmek adına, konuyla ilgili açıklamamıza internet sitenizde yer vermenizi önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

Vestel Şirketler Grubu"

Not: Umarız Vestel'in halkla ilişkilerini yapan G7 iletişim şirketide internet haberciliğinin önemini anlayıp, bundan sonra gazete-internet ayrımı yapmaz. Aksi halde bu tür yanlış anlamalar her zaman olur..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde