Vergi uzmanı Ozan Bingöl: Alkol ve tütün ürünlerinde ÖTV tutarları artırıldı

Vergi uzmanı Ozan Bingöl: Alkol ve tütün ürünlerinde ÖTV tutarları artırıldı

“Az önce alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarında güncellemeye gidilmiştir. Bira, rakı ve sigaraların maktu ÖTV tutarları %6,89 oranında artırılmıştır”

Vergi uzmanı Ozan Bingöl: Alkol ve tütün ürünlerinde ÖTV tutarları artırıldı
16px
24px
03.07.2020 20:38
ABONE OLgoogle

Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından bira, rakı ve sigaraların maktu ÖTV tutarlarının yüzde 6,89 oranında artırıldığını belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı listeye göre de alkol ve tütün ürünlerinden alınan maktu ÖTV tutarları artırıldı.

Bingöl, Twitter’da 26 Haziran tarihinde paylaştığı “Aksi bir karar alınmadığı takdirde her yıl olduğu gibi bu yıl da Temmuz başı itibariyle tütün ve alkol ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarına ilk 6 aylık ÜFE oranında güncelleme yapılacaktır” mesajını alıntılayarak yeni bir paylaşım yaptı.  Erdoğan 'Dünya Tütüne Hayır Günü'nde konuştu: En çok vergi yükünü sigaraya yüklüyoruz

Bingöl, “Az önce alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarında güncellemeye gidilmiştir. Bira, rakı ve sigaraların maktu ÖTV tutarları %6,89 oranında artırılmıştır” ifadelerini kullandı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 3, 2020

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı listeye göre de alkol ve tütün ürünlerinden alınan maktu ÖTV tutarları artırıldı. Bira, rakı ve sigaraların maktu ÖTV oranı yüzde 6.89 arttı. En ucuz sigaradan alınan ÖTV, 9.75 TL oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde