“Ver 300 milyon doları al Show TV’yi”

“Ver 300 milyon doları al Show TV’yi”

Hükümete yakınlığı ile bilinen medyada sular bir türlü durulmuyor. Show TV’nin satışının iptal edilmesinin ardından TMSF, kanalı Ciner Grubu’ndan geri almak istedi.

“Ver 300 milyon doları al Show TV’yi”
16px
24px
19.01.2015 06:28
ABONE OLgoogle
Show TV’nin satışının iptal edilmesinin ardından TMSF, kanalı Ciner Grubu’ndan geri almak istedi. Ciner Grubu da, kanalın 300 milyon dolarlık borcunu üstlendiğini hatırlatarak, “300 milyon doları öde kanalı geri al” teklifinde bulundu

Hükümete yakınlığı ile bilinen medyada sular bir türlü durulmuyor. Yandaş mahallede şimdi “Show TV” krizi çıktı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, Show TV’nin satışını iptal etmesinin ardından TMSF, kanalı Ciner Grubu’ndan geri almak istedi. Ciner Grubu da, kanalın 300 milyon dolarlık borcunu üstlendiğini hatırlatarak, “300 milyon doları öde kanalı geri al” teklifinde bulundu. TMSF ise, şimdi kanalı yeniden satışa çıkararak elde edilen gelirin bir kısmı ile Ciner’in yaptığı harcamaları ödemeyi planlıyor. Show TV’yi ise, Akşam ve Star Grubu’nun sahibi Ethem Sancak istiyor. TMSF ise, topu Ankara’ya attı. Hükümete yakın medyada yaşanan son gelişmeler şöyle:

SHOW TV KARARI HESAPLARI BOZDU

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararının ardından geçtiğimiz hafta Show TV’nin satışın da iptali yönünde karar verdi. Kararın açıklanması ile birlikte “yandaş mahalle” adeta karıştı. İleride, Show TV satışından dolayı yargılanmaktan çekinen TMSF yönetimi, mahkeme kararı doğrultusunda kanalı Ciner Grubu’ndan geri almak için harekete geçti. Ve Ciner Grubu’ndan kanalı iade etmesini istedi. Ciner Grubu’da, kanalın piyasaya olan yaklaşık 300 milyon dolarlık borcun grup tarafından ödendiğini hatırlatarak, TMSF’den bu bedeli ödemesini istedi. Yani Ciner Grubu, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’e, “300 milyon doları ver, kanalı al” teklifinde bulundu.

BU TEKLİF TMSF’Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Ciner Grubu’nun bu teklifi TMSF yönetimini köşeye sıkıştırdı. Çukurova Grubu’nun İnterbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle Show TV’yi 2013 yılının Mayıs ayında el koyan TMSF, Show TV’nin 402 milyon dolarlık bedelinin, 305 milyon dolarını tahsil etmemişti. Yani, borçlardan düşülmüştü. Şimdi, tahsil edilmeyen paranın geri ödenmesi ile karşı karşıya kalındı. Bu durum, Fon Kurulu üyelerini korkuttu. Bunun üzerine, konu Ankara’ya taşındı.

Ankara ise, “kanalın yeniden satışa çıkarılmasını ve elde edilecek gelirden de Ciner Grubu’nun alacağının ödenmesi” talimatını verdi. TMSF, şimdi kanal için yeni yer arıyor. Önce taşınma işlemi gerçekleşecek ardından da kanal satışa çıkarılacak. Kulislerde, Show TV’yi, Akşam ve Star Gazeteleri’ni yeniden satın alan Ethem Sancak’ın istediği konuşuluyor. Mahkeme kararının ardından Sancak’ın da lobi faaliyetlerine başladığı öne sürüldü. Birçok televizyon ve gazeteye sahip olan grubun, eğlence kanalı istediği ve bu açığını da Show TV ile kapatmayı planladığı öne sürüldü.
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde