Venezüela’nın ABD’deki tüm varlıkları donduruldu

Venezüela’nın ABD’deki tüm varlıkları donduruldu

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve yönetimini meşru olarak kabul etmeyen ABD yönetimi, Maduro üzerindeki baskıyı daha da artırmayı amaçlayan yeni bir adım atarak, Venezüela’nın ABD’deki tüm mal varlıkları bloke etti.

Venezüela’nın ABD’deki tüm varlıkları donduruldu
16px
24px
06.08.2019 05:35
ABONE OLgoogle

Kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido öncülüğündeki muhalifler Venezüela Devlet Başkanı Maduro’yu protesto etmişti. 

Beyaz Saray, Başkanı Donald Trump’ın imzasıyla yayımlanan Venezuela ile ilgili başkanlık kararnamesini kamuoyu ile paylaştı.

‘Venezüela Devletinin Varlıklarının Dondurulması’ başlığıyla yayımlanan kararnamede, “Venezüela’nın ABD’deki tüm mal varlıkları ve bu varlıklara dahil olan çıkarları bloke edilmiştir, bunlar transfer edilemez, ihraç edilemez, geri çekilemez ya da ticareti yapılamaz”ifadelerine yer verildi.

Venezüela yönetimini ‘ekonomik bir blokaj’ altına alacağı belirtilen adımla Trump yönetimi, ABD’den Caracas’la yapılabilecek ekonomik işlemlerin önünü tamamen kesmiş oldu.

Öte yandan aynı kararname ile insani yardımlar hariç Venezüela yönetimindeki tüm yetkililerle yapılacak tüm işlemler de kısıtlanmış oldu.

Geçen hafta ABD Başkanı Trump, Venezuela’ya blokaj veya karantina uygulayabileceğini söylemişti.

ABD yönetimi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu meşru görmeyen, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido öncülüğündeki muhaliflere açık destek veriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde