Vehbi Koç'un hayatını kaybettiği otel yıkılıyor

Vehbi Koç'un hayatını kaybettiği otel yıkılıyor

Akdeniz Bölgesi’nin ilk beş yıldızlı oteli olan Divan Antalya, 38 yıllık faaliyetinin ardından bir yenileme sürecine girmek için kapatıldı.

Vehbi Koç'un hayatını kaybettiği otel yıkılıyor
16px
24px
14.05.2013 15:38
ABONE OLgoogle

 

Akdeniz Bölgesi’nin ilk beş yıldızlı oteli olan Divan Antalya, 38 yıllık faaliyetinin ardından bir yenileme sürecine girmek için kapatıldı.
 
Dünya standartlarında hizmet kalitesi, daha çağdaş bir tasarım ve daha dinamik bir kimlik oluşturmak için oteli yıkıp yeniden inşa etmek kararı alan Divan Grubu, basın toplantısı düzenledi. Divan Antalya Oteli'nde yapılan toplantıda Divan Grubu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Faik Öztunç, süreçle ilgili bilgi verdi.
 
1975 yılından bu yana 38 yıldır faaliyette olan oteli dün itibari ile kapattıklarını söyleyen Öztunç, “Öğleden sonra en son müşterimizi yolcu ettik. Misafirimiz buradan gözüyaşlı ayrıldı. Çünkü, yıllardır burada kalıyordu. Oteli kapatıyoruz. Belli bir süre sonra izinlerimizi aldıktan sonra yenileme çalışmalarına başlayacağız” dedi.
 
2006 YILINDA BİR BÜYÜME PLANI GELİŞTİRİLDİ
 
Yeniden yapılacak Divan Antalya Otelini şehir konsepti ile yapacaklarını kaydeden Öztunç, 57 yıl önce Divan’ın İstanbul’un ikinci beş yıldızlı oteli olduğunu, o günden bugüne Divan Grubu'nun Türkiye’de çok sayıda turizmci yetiştirdiğini ifade etti. 2006 yılında Divan Grubu olarak bir turizm stratejisi ve bir büyüme planı geliştirdiklerini söyleyen Öztunç, şöyle konuştu:
 
“Türkiye’nin her yerinde ve yurt dışında belli odaklandığımız yerlerde, buna Güneydoğu da dahil, bir büyüme planı oluşturduk. 2007’de dört tane otelimiz vardı. Bugün 11 otelimiz var. Bunun ikisi yurt dışında, birisi Erbil’de, birisi Bakü’de. Şu an Adana, Diyarbakır, İstanbul, iki tane Antep olmak üzere beş otelimiz yapım aşamasında. Bu beş otelden üçü bu yıl sonunda açılacak. 2013 sonunda 14 otele ulaşacağız. Bu yıl sonuna doğru Denizli ve İzmit’teki otellerimizin inşaatı başlayacak ve bütün bunlar 2015 yılı sonunda açılmış olacak. 2015 yılı sonunda biz 18 otele ulaşacağız. Yurt dışında da çok güzel projelerimiz var. Kendi stratejik planımızda da 2017 sonunda 30 otele ulaşmayı planlıyoruz.” Tatile gelen turistin otel içerisinde kalmaması, Türk yemek kültürü ile tanışması için de çalışma yaptıklarını kaydeden Öztunç, Divan Grubu olarak otel dışında 7 restoran, 33 fırın, 18 pastanenin olduğunu, ayrıca Fenerbahçe ve Galatasaray statlarının yiyecek, içecek işlerini de yaptıklarını belirtti. Büyüme planları içerisinde 2007 yılında ilk olarak iki oteli ele aldıklarını söyleyen Öztunç, bunlardan birinin Divan İstanbul diğerinin Divan Antalya olduğunu bildirdi.
 
38 YILDA 3,5 MİLYON TURİST KONAKLADI
 
2008 yılının sonuna doğru bir yapılanma çerçevesinde İstanbul’daki oteli yıkıp yeniden yaptıklarını belirten Öztunç, sözlerine şöyle devam etti: “2008’den itibaren de bu oteli yıkıp yeniden yapmak, Antalya’ya çok daha güzel bir eser kazandırmanın çalışmalarına başladık. Divan Antalya bizim için çok kıymetli. 38 yılda yaklaşık 3,5 milyon yerli ve yabancı turist bu çatının altında konaklamış. Bugüne kadar yaklaşık 4 bin kişi çalışmış. 1996 yılında kongre turizmi önemlidir deyip Antalya’nın Kongre Merkezi’ni yapmışız. 38 yıl önce Türkiye’ye gelen turist sayısı 1,5 milyondu. Bugün sırf Antalya’ya gelen turist sayısı 10 milyon kişi. Bunda bizim de katkımız olduğuna inanıyoruz.”
 
Dün itibari ile oteli kapattıklarını hatırlatan Öztunç, aslında ticari olarak bakıldığı zaman bunun yanlış bir karar olduğunu ancak müşteri memnuniyeti açısından çok önemli olduğunu söyledi.
 
BU BİR VEDA DEĞİL
Antalya’dan asla ve asla gitmek istemediklerini ifade eden Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya bizim için çok önemli. Divan İstanbul’u yıktığımız zaman müşterilerimizden dünya kadar mektup aldık, ‘İstanbul’a gelince nerede kalacağız? Nasıl yıkarsınız? Bize sordunuz da mı yıktınız?’ diye. Olumlu tepki bunlar. Rahmetli Vehbi Koç’u da burada kaybettik. Bu bir veda değil, geçici bir Allah'a ısmarladık, bir soluklanma, devre arası diyelim. Ama en yakın zamanda tekrar izinlerimizi alıp, burayı yıkıp Antalya’ya, Türk turizmine yine tekrar öncü olarak bir tesisi yapıp birlikte olmak istiyoruz”
 
55 MİLYON DOLAR BÜTÇE AYRILDI
En son 150 personelle çalıştıklarını belirten Öztunç, otel kapatılırken çalışanlarla yolları ayırmak zorunda kaldıklarını ancak her bir çalışanın birikmiş hakları ve alacaklarının fazlasıyla ödeneceğini söyledi. Öztunç, otelin yeniden yapılandırılması için 50-55 milyon dolar civarında bütçe ayrıldığını bildirdi.
 
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde