Vehbi Koç sergisi açıldı

Vehbi Koç sergisi açıldı

Koç Topluluğunun kurucusu Vehbi Koç'un yaşam öyküsünden yola çıkılarak hazırlanan ''Vehbi Koç: Bir Yüzyılın Hikayesi'' sergisi Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı.

Vehbi Koç sergisi açıldı
16px
24px
25.02.2008 23:30
ABONE OLgoogle

Gazeteci Can Dündar'ın, Doç. Dr. Güven Sargın ve Doç. Dr. Ayşen Savaş ile hazırladığı, Vehbi Koç'un yaşam öyküsüyle Türkiye'nin sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamından kesitler sunan serginin açılışı, Vehbi Koç'un 12. ölüm yıl dönümünde gerçekleştirildi.

 Vehbi Koç'un Cumhuriyet tarihi ile iç içe geçmiş ve onunla gelişmiş yaşam öyküsünün anlatıldığı sergide, Koç'un kişisel yaşamı kırmızı, dönemin sosyal hayatı sarı, ekonomik olaylar yeşil ve siyasal dönem mavi renkli posterlerle izleyiciye sunuluyor. Posterler içerisine yerleştirilen LCD ekranlarda dönemsel arşiv görüntüleri ve Vehbi Koç ile yapılmış röportajlar yer alıyor.

Vehbi Koç'un torunu Mustafa Koç, sergiye ilişkin değerlendirmesinde 2 sene önce Ankara'da benzer bir sergi açtıklarını, ancak bu serginin zamanlama ve yer olarak hak ettiği ilgiyi görmediğini söyledi. Vehbi Koç'un dokümantasyon merakı, her şeyi arşivleme ve dosyalamasının kendilerine bir zenginlik kazandırdığını belirten Mustafa Koç, ''İnsanlar bu sergi ile tarihin belli bir kısmında ciddi bir veri sahibi olabilirler'' dedi.

Rahmi Koç da sergiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sergide, Vehbi Koç'un bakkallıktan başlayan ticaret hayatı, şirketlerine ilişkin tapu ve faturalar, kendisine verilen plaket, ödül ve hediyeler, kullandığı özel eşya ve kıyafetlerin yanı sıra eski model Arçelik marka buzdolabı, Murat ve Anadol marka otomobiller de yer alıyor.

Sergide, Can Dündar tarafından hazırlanan ve Mart ayının ilk haftasında kitapseverlerle buluşacağı belirtilen ''Özel Arşivinden Belgeler ve Anılarıyla Vehbi Koç (1961-1976)'' adlı kitap da davetlilere dağıtıldı. Yapı Kredi Yayınlarınca hazırlanan kitapta, ''27 Mayıs dönemi, AP iktidarı, 68 olayları, 12 Mart dönemi, 70'li yıllar ve özel hayat'' bölümleri yer alıyor.

Kitapta, Vehbi Koç'un anıları, dönemin siyasilerine ve aile üyelerine yazdığı mektuplara da yer veriliyor. Serginin açılışına, Koç Ailesi'nden Semahat Arsel, Rahmi Koç, Mustafa Koç ve Ali Koç'un yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Ömer Sabancı, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Can Dündar ve Ara Güler'in de aralarında bulunduğu iş ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Sergi, 23 Mart 2008 tarihine kadar gezilebilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde