Vefa Prefabrik ve Ekobord da konkordato istedi

Vefa Prefabrik ve Ekobord da konkordato istedi

Son haftalarda konkordato ilan eden şirket sayısı azaldı. Bazı firmalar konkordato taleplerini bile geri çektiler. Tabii bu hem bizi hem de iş dünyasını sevindiren bir gelişme. Hal böyle iken eskinin başarılı bir firmasının konkordato ilan etmesi bizi şaşırttı.

Vefa Prefabrik ve Ekobord da konkordato istedi
16px
24px
28.12.2018 11:11
ABONE OLgoogle

Prefabrik ev denince akla basit ev geliyor. Bu algının yerleşmesinin ise birçok nedeni var. Geçmişte prefabrik evlerde belli bir standart yoktu. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan şikayet edilen bir yapı olarak algılanırdı. Vefa Holding bu algıyı yıkan şirketlerden biriydi. 50 binden 250 bin TL’ye kadar oturulabilecek konforlu prefabrik konutlar yaparak sektörün gelişmesinde önemli bir rol üstlendi.

Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner ve Turan Koçyiğit ilk şirketlerini 1990’da eşit hisselerde ortak olarak kurmuşlar.

Üniversite yıllarından bu yana tanışan iki ortağın kurduğu Vefa Prefabrike Yapılar A.Ş. İstanbul Sanayi Odası İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 230 milyon TL cirosuyla 28’inci sıradaydı. 500 kişinin istihdam edildiği Vefa Holding bünyesinde yedi şirket, üç fabrika bulunuyor. Konsolide ciro ise 300 milyon TL’yi aşıyor.

Dünyanın dört bir yanında nitelikli prefabrik evler yapan ve sektörün öncüsü konumundaki Vefa Prefabrik Yapılar A.Ş. ve kardeş kuruluşu Ekobord Yeni Nesil Levha ve duvar Sistemleri A.Ş’nin mali yapısı bozulmuş.

Para dergisi'nin haberine göre holdingin patronları bu iki şirket için konkordato talebiyle İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne müracaat etmiş.

Mahkeme geçici mühlet kararını vermiş ve konkordato komiserleri atamış.

Şirket şimdilik mahkeme koruması altında. Konkordato davasının ilk duruşması 8 Mart 2019’da yapılacak. Bu sürede iyileştirme projesi hazırlanıp mahkemeye sunulacak.

Mahkeme heyeti şirketin kurtulacağını inanırsa bir yıl daha korumasını sürdürecek. Aksi bir karar durumunda ise iflasa gidebilir. Vefa Prefabrik’in başarı hikayesini biz yakından biliyoruz. Öğrencilik yıllarından tanışan iki ortağın büyük gayretiyle şirket bugünlere gelmiş. Zorlu krizleri birlikte aşmışlar. Bu süreçten de başarıyla çıkacaklarına inanıyoruz.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde