Ve o Oda’nın kaçak katı mühürlendi!

Ve o Oda’nın kaçak katı mühürlendi!

İstanbul Mimarlar Odası’nın çatı katına kaçak olarak inşa ettiği restoran mühürlendi.

Ve o Oda’nın kaçak katı mühürlendi!
16px
24px
28.08.2015 05:07
ABONE OLgoogle
İstanbul Mimarlar Odası’nın çatı katına kaçak olarak inşa ettiği restoran mühürlendi. Oda’nın geçen hafta kendi elleriyle küçük bir kısmını yıktığı mekan, işletme ruhsatı olmadığı halde halen işletiliyordu. Binanın ise halen iskanı bulunmuyor.

İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Oda yönetimi, geçen hafta Belediye Encümeni tarafından gönderilen tebligat sonrası restoranın sadece ön kısmını kendi elleriyle yıkmak zorunda kalmıştı.

Ancak restoran, işletme ruhsatı olmadığı halde halen işletilyordu. Dün harekete geçen belediye ekipleri, çatıya kaçak olarak yapılan FerahFeza isimli restoranın kapısına kilit vurdu. 28 Haziran’da Star’ın ortaya çıkardığı skandal büyük yankı uyandırmıştı.

Türkiye’nin dev projelerini durdurma çabasına giren Mimarlar Odası’nın İstanbul’daki merkez binasının iskansız olduğu, lokal olarak kullanılması gereken çatı katının FerahFeza isimli restorana kiralandığı ve işletme ruhsatı bile olmayan bu restorandan yüklüce kira aldığını Star ortaya çıkarmıştı. Haberi ihbar olarak kabul eden Beyoğlu Belediyesi, Oda’da 2 gün süren bir araştırma yapmış ve tüm imara aykırı durumları raporlayarak gerçekleri ortaya çıkarmıştı.

Bunun üzerine encümen İstanbul Mimarlar Odası’na 34 bin liralık ceza kesmiş ve 10 gün içinde tüm binadaki imara aykırı durumların uygun hale getirilmesi için tebligat göndermişti. Ortaya çıkan usulsüzlük nedeniyle telaşa düşen Oda yönetimi çatı katındaki restoranın sadece küçük bir kısmını kendi elleriyle yıkmak zorunda kalmıştı. Ancak içeride halen restoran işletilmeye devam ediyordu. Belediye ekipleri dün restorana giderek işletme ruhsatı bulunmayan mekanın kapısına kilit vurdular. Karaköy’deki binanın halen iskanı da bulunmuyor.

Kaan Zenginli/Star
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde