Vazgeçmedi, teklifi 88 milyar $'a çıkıyor

Vazgeçmedi, teklifi 88 milyar $'a çıkıyor

Dünyanın gözü bu pazarlıkta... Avustralyalı medya imparatoru Rupert Murdoch'ın Time Warner hayali yakında gerçeğe dönüşebilir.

Vazgeçmedi, teklifi 88 milyar $'a çıkıyor
16px
24px
22.07.2014 05:30
ABONE OLgoogle
Sky'daki hisselerini satarak 13.4 milyon dolar ek kaynak oluşturmayı planlayan Murdoch, böylece Time Warner'a sunduğu 75 milyar $'lık teklifini yükseltebilir. 

Dünyanın gözü bu pazarlıkta... Avustralyalı medya imparatoru Rupert Murdoch'ın Time Warner hayali yakında gerçeğe dönüşebilir. Geçen günlerde Amerikalı şirket için 75 milyar dolarlık teklifle masaya gelen fakat bu teklifi reddedilen Murdoch, rakamı yukarı çekme konusunda kararlı gözüküyor. Bunun için Avrupa'da faaliyet gösteren paralı televizyon platformu Sky'daki hisselerini satmayı planlayan Murdoch, Almanya ve İtalya'daki Sky hisselerini satarak 13.4 milyon dolarlık ek kaynak yaratabilir. 

% 17 ARTIRABİLİR 

Bu da yetmezse Murdoch, İngiliz Sky'daki hisseleri de satmayı gündemine alabilir. Uzmanlara göre bu satışlarla birlikte Murdoch teklifini hisse başı 85 dolardan 100 dolara çıkarabilir. Bu da teklifin 88.2 milyar dolara ulaşması demek. Bakalım o zaman Time Warmer Murdoch'a ne cevap verecek.  

50 yıldır ASLA PES ETMİYOR 

Gazeteler, stüdyolar ve TV kanallarından oluşan medya devinin mimarı 83 yaşındaki Murdoch, ilk başta reddedilse de birçok anlaşmaya imza atmakla tanınıyor. Murdoch'ın sahibi olduğu Fox ve Time Warner birleşirse ortaya 65 milyar dolarlık bir dev çıkacak. 

Cumhuriyetçi propagandası mı?

İngiltere'de telekulak skandalına karıştıktan sonra dünya genelinde ismi ‘şüpheliler’ listesine giren Murdoch’un Time Warner’a talip olması, medyada bazı endişelere yol açtı. Murdoch’un sahibi olduğu Fox News televizyon kanalı ile New York Post gazetesinin yoğun bir şekilde Cumhuriyetçi Parti taraftarlığı yapması yine ülkedeki liberaller arasında ciddi eleştiri konusu oluyor. 

CNN'i satabilirim...

HABERE göre, teklifin en önemli bölümünü CNN'in geleceği oluşturuyor. Buna göre, Murdoch, rekabet kurallarına ters düştüğü için veto edilebileceği gerekçesiyle, teklifine CNN'i satma maddesini de koydu. CNN, başta ABD olmak üzere küresel düzeyde Murdoch'un FOX TV'si ile rekabet ediyor. 

Hangi şirketler var?

CNN, HBO, AOL, Warner Bros gibi devleri bünyesinde bulunduran Time Warner, alanında ABD’nin ve dünyanın en büyüklerinden. ABD’deki ‘WSJ’, ‘Fox News ve yerel kanalları’, ‘Twenty-First Century Fox Inc’, ‘New York Post’ gibi şirketler Murdoch'a ait.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde