Vatandaştan Egemen Bağış’a Reza’lı tepki

Vatandaştan Egemen Bağış’a Reza’lı tepki

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından gittiği her restoranda “Saat kaç” diye protesto edilen Zafer Çağlayan’dan sonra Egemen Bağış da zor günler geçiriyor.

Vatandaştan Egemen Bağış’a Reza’lı tepki
16px
24px
30.08.2014 05:10
ABONE OLgoogle
17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından gittiği her restoranda “Saat kaç” diye protesto edilen Zafer Çağlayan’dan sonra Egemen Bağış da zor günler geçiriyor.

Ankara’nın ünlü alışveriş merkezinde eşiyle işyeri açan Bağış’a vatandaşlar, “Dükkanı Reza mı açtı” diye tepki gösteriyor. Sözlü taciz ve protestodan bıkan bazı çalışanlar işi bırakmak zorunda kaldı
 
Vatandaşlar, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonuna adı karışan bakanların peşini bırakmıyor. Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’a, “saat kaç” diyerek protesto eden Ankarılalar, Başkent’in ünlü bir alışveriş merkezinde “dükkân” açan Egemen Bağış’a “Dükkânı Reza mı açtı” diyerek tepki gösterdi.

Olay, AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış tarafından Ankara’nın ünlü alışveriş merkezinde açılan hediyelik eşya dükkânında yaşandı. Bağış Ailesi, yaklaşık iki ay önce dükkânı büyük bir törenle açmışlardı.

Bu süreçte, dükkânı ziyaret eden ve söz konusu dükkânının Bağış Ailesi’ne ait olduğunu bilen vatandaşlar, çalışanlara Reza Zarrab ile ilgili çeşitli eleştirilerde getirdiler. Bağış Ailesi’nin dükkânında görevli satış elamanlarından edinilen bilgiye göre, vatandaşların bir kısmı Egemen Bağış’a tepki göstermek için dükkâna giriyorlar.

Bu sırada vatandaşların, çalışanlara; “Egemen Bey, nerde”, “Dükkânı Reza mı açtı”, “Bu ürünlere niye bu kadar pahalı satıyorsunuz, Reza ayakkabı kutusu göndermiyor mu” şeklinde sorular yöneltmeleri dikkat çekti. Vatandaşların sözlü protestolarından rahatsız olan satış personelinin bazıları da işi bırakmak zorunda kaldı.

KUR’AN İLE DE DALGA GEÇMİŞTİ

AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın ismi, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda İranlı iş adamı Reza Zerrab’tan bağış alan bakanların arasında geçmişti. Bu süreçte yapılan teknik takip sırasında Zerrab’ın Bağış’a bazı iş ve işlemlerin halledilmesi karşılığında rüşvet verdiği belirlenmişti.

Yine 30 Mart yerel seçimler öncesinde yayınlanan ses kayıtlarında Bağış’ın bir gazetecile ile yaptığı konuşmada Kur’an-ı Kerim ile dalga geçtiği öne sürülmüştü.
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde