Vatandaşlar: Partiler de bağış yapsın

Vatandaşlar: Partiler de bağış yapsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizbize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla “Milli Dayanışma Kampanyası” adı altında yardım istemesine vatandaşlar, partileri de yardıma davet etti.

Vatandaşlar: Partiler de bağış yapsın
16px
24px
07.04.2020 09:53
ABONE OLgoogle

Virüs nedeniyle işten çıkarılan 33 yaşındaki Emrah G., “Halka destek olmak için yine halktan para istiyorlar. Halktan para isteyeceğinize siyasi partilerin Hazine’den aldığı destek bütçesini yurttaşlara dağıtın. Halk zaten bitik durumda” dedi. 

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre Seyyar tezgâhta simitçilik yapan İ.Y de “Şu anda evde işsiz şekilde oturuyorum. Her yıl siyasi partilere hazineden milyonlarca para veriliyor. Aldıkları parayı bu sene de halka bağışlasınlar” dedi. İşten çıkarılan bir vatandaş ise “Çocuklarım aç kalırsa’ diye uyku tutmuyor. Hükümet halktan kopuk” dedi. 

420 milyon 5 partiye dağıtılacak

Bu sene devlet bütçesinden AKP, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti’ye toplam 419.4 milyon lira Hazine yardımı yapılacak. AKP 182 milyonla en yüksek yardımı alacak. Bütçeden CHP'ye 96 milyon 951 bin lira, HDP'ye 50 milyon 99 bin lira ve MHP'ye de 47 milyon 521 bin lira yardım gidecek. İYİ Parti'ye de devlet bütçesinden 42 milyon 638 bin lira yardım yapılacak. Böylece 5 partiye 2020'de yapılacak toplam yardım tutarı 419 milyon 415 bin liraya ulaşacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde