Vatandaş sigortacılardan darbe alacağının peşinde

Vatandaş sigortacılardan darbe alacağının peşinde

Darbe girişimi sırasında araçları zarar görenler bu zararlarını nasıl tazmin edeceğini bilmiyor

Vatandaş sigortacılardan darbe alacağının peşinde
16px
24px
23.07.2016 11:42
ABONE OLgoogle
FETÖ'cü darbe girişimi sırasında tanklar araçları ezdi, bombalar ve mermiler de aynı şekilde araçlarda hasara neden oldu. Zarar gören vatandaşlar ise bunu nasıl karşılayacağını bilemiyor. Çünkü kasko sigortaları bu tip terör saldırılarını karşılamıyor.

Türkiye Sigorta Birliği, araçları hasar görenlerin zararlarının teminat kapsamında olmamasına rağmen karşılanması yönünde gerekli özeni göstereceklerini açıklamıştı.
Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü de, “Yaşanan olaylar nedeniyle kasko sigortasına sahip vatandaşlarımızın araçlarında meydana gelen maddi zararların teminat kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın sigorta şirketlerince lütuf ödemesi kapsamında değerlendirilmesi imkân dâhilindedir” şeklinde açıklama yapmıştı.

‘LÜTFETMEYE' BAŞLADILAR

Açıklamalar yapıldı ancak zarar tespitlerinin nasıl olacağı ve nereye başvuru yapılacağı konusunda yapılmış henüz bir bilgilendirme yok. Zararların karşılanması durumunun sigorta şirketlerinin inisiyatifine bırakılması da vatandaşı düşündüren bir diğer konu.

Hazine Müsteşarlığı'nın belirttiği ‘lütuf' ödemeleri konusunda ise bazı sigorta şirketleri harekete geçti. Darbe girişiminden doğan maddi zararları karşılayacaklarını açıklayan sigorta şirketlerinden birinin genel müdürü, “Sorumluluklarımızın farkındayız, kasko müşterilerimizin araçlarındaki maddi zararları hızlıca tazmin edeceğiz” diye konuştu.

SPK'DAN HALKA AÇIK OLAN ŞİRKETLERE HİSSE AÇIKLAMASI

15 Temmuz sonrasındaki özel durumu değerlendiren Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) halka açık şirketlerin limit olmaksızın borsada kendi hisselerini alabileceklerini belirtti. SPK açıklamasında şu sözlere yer verildi:

“Yürürlükte geri alım programı olmayan halka açık şirketlerimiz, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebilecek. Ayrıca, açığa satış işlemlerinde mevzuatta öngörülen teminatlandırma ve işlem kurallarına uymaları gerekmekte olup, aksi tespiti halinde işlemciler hakkında yasal işlem yapılacaktır.”
Taylan Büyükşahin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde