Varlık Fonu, THY'nin 6.5 milyarlık zararını kapatmak için kuruldu

Varlık Fonu, THY'nin 6.5 milyarlık zararını kapatmak için kuruldu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, hükümetin Kanun Hükmünde Kararname ile banka dolandıranlara dokunulmazlık getirildiğini açıkladı...

Varlık Fonu, THY'nin 6.5 milyarlık zararını kapatmak için kuruldu
16px
24px
22.02.2017 05:27
ABONE OLgoogle

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, hükümetin Kanun Hükmünde Kararname ile banka dolandıranlara dokunulmazlık getirildiğini açıkladı.

Pekşen ayrıca Varlık Fonu kapsamına alınan kamu kuruluşları arasındaki Türk Hava Yolları’nın (THY) geçen yıl zararının da 6.5 milyar Türk lirası olduğunu açıkladı.

Meclis Kürsüsü'ne çıkarak zararı açıklayan CHP'li Pekşen, Varlık Fonu'nun da THY'nin bu zararlarının diğer kamu şirketlerinin gelirleriyle kapatılmak istenmesine bağlandı.

THY'nin vergi dairesine verdiği net bilançosunu anlatan Haluk Pekşen, kamu zararını kapatacak gelirin olmadığı için Varlık Fonu'nun kurulduğunu anlattı.

CHP’li vekilden THY Genel Müdürü Ayci hakkında flaş iddia

Konuşmasının devamında ise Pekşen, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile karşılıksız çek verip banka dolandıranlara dokunulmazlık verildiğini ve banka dolandıranların bu nedenle de artık yargılanamayacağını anlattı.

THY'nin 5'te biri uçtu: Son çeyrekte 6.5 Milyar zarar etti 6.5 Milyar zarar etmişti! THY Başkanı: Muhammed Ali yumruğu yedik

İşte Haluk Pekşen'in ses getiren o konuşması...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde